Κατά μέτωπο επίθεση Βούτση στο Γερμανό ΥΠΕΞ Σταϊνμάγερ

Θερμό επεισόδιο συνέβη στη σημερινή συνάντηση που είχαν τα μέλη της Επιτροπής Ελληνογερμανικής Φιλίας του Κοινοβουλίου με τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Σταϊνμάγερ.

Πρωταγωνιστής ήταν ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης. Μόλις είδε το Σταϊνμάγερ του είπε: "Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά διαγραφή μεγάλου μέρους του επαχθούς χρέους, το οποίο προέρχεται από άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν υπάρξει μέσω συναλλαγών και μιζών από πολλές χώρες και από τη δική σας".

Αναφέρθηκε στην τραγική κοινωνική πραγματικότητα και στο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα όρια της ανθρωπιστικής καταστροφής. "Είναι παράλογο να συνεχίζεται η ίδια λάθος συνταγή, με νέες μεταρρυθμίσεις που μυρίζουν αίμα" είπε.

Επίσης ο κ. Βούτσης τόνισε στον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόθυμος να έχει συνάντηση μαζί του στο μέλλον.

"Είμαι εναντίον του διαχωρισμού Βορρά Νότου. Πρέπει να επέλθει ισορροπία στην Ευρώπη", επεσήμανε από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών. "Τα προγράμματα που ακολουθείτε δείχνουν δείγματα επιτυχίας. Αν δεν υπήρχε η βοήθεια της ΕΕ δεν θα μπορούσαμε τώρα να είμαστε εδώ να συζητάμε", πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να συνεχίσει η χώρα τις μεταρρυθμίσεις. "Πρέπει να ακολουθήσετε τον δρόμο της ελπίδας και της πολιτικής ανάπτυξης, και να μην ξαναγυρίστε στον δρόμο του δανεισμού. Γιατί αν διαλέξετε τον δρόμο αυτό, δεν θα σας ωφελήσει. Οι απλές λύσεις δεν είναι βιώσιμες", είπε.

Ο κ. Σταϊνμάγερ ανέφερε, επίσης, ότι είναι λάθος να εστιάζεται η πολιτική των κομμάτων στη τρόικα και στην κριτική που της ασκείται, και κατέληξε: "Σέβομαι τον δρόμο που έχετε ακολουθήσει και είναι σίγουρο ότι σύντομα θα βγείτε από την κρίση".