Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Πληροφορίες ότι Βούτσης και Σκουρλέτης αποχωρούν πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Πληροφορίες ότι Βούτσης και Σκουρλέτης αποχωρούν πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Τα δύο κορυφαία στελέχη αναμένεται να το ανακοίνωσουν μέσα στις επόμενες ώρες, εξηγώντας τους λόγους για αυτή την κίνηση

Ο Νίκος Βούτσης και ο Πάνος Σκουρλέτης, αναμένεται να ανακοινώσουν την αποχώρηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από την αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες.

Την αποχώρηση των δύο στελεχών αποκάλυψε σε αποκλειστικό ρεπορτάζ ο Αντώνης Αντζολέτος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Τα δύο στελέχη αναμένεται να δημοσιοποιήσουν την κίνησή τους με ανακοίνωση μέσα στις επόμενες ώρες, στην οποία θα εξηγούν τους λόγους για τους οποίους αποχωρούν.

Στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση, που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, τα στελέχη της «Ομπρέλας» αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Όμως, τα δύο στελέχη αποφάσισαν να κινηθούν νωρίτερα.

Ήδη πάντως έχει δυναμιτίσει το κλίμα από τη δημοσιοποίηση την Πέμπτη του κειμένου των 1.300 στελεχών της «Ομπρέλας», που προαναγγέλλουν την αποχώρησή τους, ενώ οι συσκέψεις των μελών της εσωκομματικής τάσης θα συνεχιστούν μέχρι το πρωί του Σαββάτου και με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των Ευκλείδη Τσακαλώτου, Νίκου Φίλη, Νίκου Βούτση και Δημήτρη Βίτσα στο κορυφαίο καθοδηγητικό όργανο.

Όσοι αποχωρήσουν δεν θα δημιουργήσουν από Δευτέρα νέο κόμμα που θα κινείται αριστερότερα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά σε πρώτη φάση θα απευθυνθούν σε προσωπικότητες, σε πολιτικές κινήσεις και φορείς ώστε να δημιουργηθεί ένα μεταβατικό σχήμα που θα οδηγήσει αργότερα σε κόμμα.

Η Έφη Αχτσιόγλου πάντως, που ήταν η κύρια αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη, μαζί με τα μέλη που την υποστηρίζουν, έχει αποφασίσει στην παρούσα φάση να παραμείνει στο κόμμα.