Παραιτείται από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Τατσόπουλος

Στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα έχει θέσει την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος, μετά τον εσωκομματικό “πόλεμο” που δέχθηκε λόγω των δηλώσεών του για ανθρώπους εντός του ΣΥΡΙΖΑ που “συμπαθούν” τη “17 Νοέμβρη”.

Αυτό ανέφερε ο βουλευτής σε ανάρτησή του στο Facebook, και κατόπιν το επιβεβαίωσε και σε τηλεοπτική του παρέμβαση, διευκρινίζοντας πως θα διατηρήσει την έδρα του.

Στην ανάρτησή του, που συνοδεύει επικριτικό εις βάρος του άρθρο, ο Πέτρος Τατσόπουλος αναφέρει:

“Κείμενα όπως το εν λόγω, καθώς και ανάλογες δηλώσεις βουλευτών ή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αληθινή ομοβροντία φίλιων πυρών, κατακλύζουν από το πρωί το Διαδίκτυο. Μην κουράζεστε. Δεν ζήτησα ποτέ την έγκριση, την ανοχή ή τη στήριξη κανενός για τις όποιες δημόσιες απόψεις μου, διαστρεβλωμένες ή μη. ΄Εχω δηλώσει κατ' επανάληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να με διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα όποτε κρίνει ότι η παρουσία μου εκεί είναι επιζήμια. Για να σας διευκολύνω ακόμη περισσότερο και να σας απαλλάξω από το άγος μιας διαγραφής, έχω θέσει την παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος θα κρίνει εάν και πότε θα την αποδεχτεί. Καλό σας βράδυ”.

Αργότερα, ο Πέτρος Τατσόπουλος εξήγησε πως δεν επιθυμεί πραγματικά να αποχωρήσει από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, όμως "δεν μπορώ να δεχτώ έναν τέτοιο πόλεμο", ενώ ξεκαθάρισε πως δεν είναι αποδιοπομπαίος τράγος κανενός.

Το κλίμα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ βαρύ για τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο οποίος φέρεται να έχει ήδη κληθεί από το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ζητηθούν εξηγήσεις, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει δεκτή η παραίτησή του. Πιθανόν στην συνάντηση να είναι παρών και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι το θέμα αυτό, και γενικότερα επουσιώδη ζητήματα που προκαλούνται από αστοχίες βουλευτών, πρέπει να κλείσουν άμεσα, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να αναδείξει και να προωθήσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας.