Παπαδημούλης: Σκασιαρχείο ο Σαμαράς για να μη φανεί η κωλοτούμπα

Για “καραμπινάτο σκάνδαλο” που έχει εξελιχθεί σε “πινγκ-πονγκ” ευθυνών ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στο θέμα των υποβρυχίων.

“Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περίφημα πανάκριβα υποβρύχια έχουν παραγγελθεί χωρίς τορπίλες, πατέντα μοναδική στον κόσμο, που ακολουθείται για όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα των τελευταίων ετών -αεροσκάφη χωρίς εξοπλισμό για το πιλοτήριο, συρμοί για λάθος ράγες, ηλεκτρικές αμαξοστοιχίες χωρίς ηλεκτροδότηση κ.ο.κ- και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ.”, σχολίασε ο κ. Παπαδημούλης.

Παρατήρησε ακόμα ότι ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον επίμαχο νόμο, ενώ ο πρωθυπουργός “έκανε για μια ακόμη φορά σκασιαρχείο για να μη γίνει φανερή μέσα στο Κοινοβούλιο η κωλοτούμπα του ίδιου και του κόμματός του, που προτίμησε να μετατρέψει τη ΝΔ σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ με τον ίδιο απόντα και σιωπούντα”.

Για την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, σημείωσε ότι “δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί, παρότι ο νόμος του ήταν “καταπληκτικός”, όπως μας είπε, σήμερα τα ναυπηγεία είναι κλειστά και ο αχυράνθρωπος Σάφα δεν έχει βάλει ούτε ένα καρφί ενώ ζητάει και ένα δισ. ευρώ επιπλέον, βασισμένος στο νόμο του”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “το πιο ενοχλητικό σημείο της χθεσινής συζήτησης είναι ότι στα “όχι” στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, εκτός από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προστέθηκε και το “όχι” της ΔΗΜΑΡ. Ίσως σκέφτηκαν ότι κουράζει το διαρκές “παρών” και είπαν να δώσουν και ένα “όχι”, όταν όμως πριν λίγες μέρες είπαν “ναι” στις δωρεάν ψηφιακές άδειες στους καναλάρχες...”.

Ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε ακόμα ότι η Βουλή “κουκουλώνει” και η Δικαιοσύνη κινείται εντελώς αργόσυρτα και αναποτελεσματικά, και “αν προσθέσουμε και το σκανδαλώδη νόμο περί ευθύνης υπουργών, αυτό πρακτικά σημαίνει το εξής: στις επόμενες εκλογές, ενδεχόμενες ευθύνες Βενιζέλου που απαιτούν δικαστική διερεύνηση για το νόμο των υποβρυχίων, παραγράφονται. Κι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις, επειδή έχει το ηθικό πλεονέκτημα και πολύς κόσμος στρέφεται προς αυτόν –και πέραν των αριστερών πολιτών- προσπαθούν να μας λασπώσουν και να μας εμφανίσουν ότι είμαστε σαν τα μούτρα τους”.