Ποινική δίωξη για πλημμέλημα στο Μιχάλη Λιάπη

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ψευδή δήλωση και πλαστογραφία άσκησε ο εισαγγελέας στον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη.

Η δίωξη είναι προϊόν του γεγονότος ότι ο πρώην υπουργός είχε δηλώσει στην εφορία πως δεν θα κινούσε το όχημα και γιατί το αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες.

Σε βάρος του κ. Λιάπη επιβλήθηκαν επιπλέον τρία διοικητικά πρόστιμα, για την μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.

Η δικογραφία σε βάρος του διαβιβάστηκε στο Αυτόφωρο από όπου ο πρώην υπουργός έλαβε προθεσμία για να δικαστεί την Πέμπτη.

Στον Μιχάλη Λιάπη επιβλήθηκε, ακόμα, διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ για το γεγονός ότι το όχημα ήταν ανασφαλιστό.

"Έσφαλα και πρέπει να πληρώσω"

«Έσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου. Έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο για να γεμίσω τη μπαταρία», δήλωσε ο κ. Λιάπης.
 

Πόσα χρήματα προσπάθησε να γλυτώσει ο πρώην υπουργός

Όσο για το πόσα χρήματα προσπάθησε να γλυτώσει τόσο από τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και από τον φόρο πολυτελείας ανέρχονται σε τουλάχιστον 3.900 ευρώ. 

Συγκεκριμένα, τα τέλη κυκλοφορίας για ένα αυτοκίνητο τέτοιου κυβισμού (4.172 κυβικά) ανέρχονται σε 1.320 ευρώ ενώ ο φόρος πολυτελείας σε 3.220 ευρώ αν είναι 5ετίας και 2.254 αν είναι 10ετίας. 

Διαβάστε ακόμα: Όταν ο Λιάπης ονόμαζε τον Κώδικα Κυκλοφορίας "κανόνα ζωής"

Τι πρόστιμο θα πληρώσει ο πρώην υπουργός

Όσο για το το πρόστιμο, το οποίοι θα έπρεπε να πληρώσει κανονικά ο υπουργός ανέρχεται σε τουλάχιστον 3.490 ευρώ. Το νούμερο αυτό προκύπτει ως εξής: 

Καλείται να πληρώσει πρόστιμο 700 ευρώ για παραβίαση του στοπ ή 350 ευρώ σε περίπτωση που το πληρώσει εντός δέκα ημερών.

Επίσης καλείται να πληρώσει, όπως ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας πρόστιμο ύψους 500 ευρώ επειδή οδηγούσε ανασφάλιστο όχημα. Επιπλέον καλείται να πληρώσει εις διπλούν το σήμα κυκλοφορίας δηλαδή ποσό 2640 ευρώ. 

Επιπλέον με βάση τον ΚΟΚ του αφαιρούνται εννέα πόντοι από το δίπλωμα οδήγησης. 

Δείτε το βίντεο με τη σύλληψη του πρώην υπουργού