Όταν ο Λιάπης ονόμαζε τον Κώδικα Κυκλοφορίας “κανόνα ζωής”

Όλο το νόημα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας συμπυκνώνεται στη φράση του πρώην υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλη Λιάπη, το 2007. Στον πρόλογο του τότε νεόκοπου Κώδικα, ο κύριος Λιάπης αναφέρει χαρακτηριστικά: “ο Κ.Ο.Κ. δεν είναι απλά ένα νομικό κείμενο, αλλά κανόνας ζωής”.

Από τότε, οπότε και επανεκδόθηκε ο Κώδικας έως και σήμερα, πέρασαν - και μάλλον όχι πολλά - έξι χρόνια. Στο πέρασμα του χρόνου μνήμη του ανθρώπου λογικό είναι να μην συγκρατεί τον πλείστο όγκο των πληροφοριών που δέχεται καθημερινά. Κάτι ανάλογο μάλιστα, φαίνεται ότι συνέβη και στην περίπτωση του πρώην υπουργού, που σήμερα συνελήφθη για σειρά παραβάσεων του βιβλίου, στο οποίο ο ίδιος είχε βάλει την υπογραφή του μερικά χρόνια νωρίτερα.

Όπως αναφέρει μάλιστα σε άλλο σημείο του προλόγου του ο κύριος Λιάπης “η τήρηση του Κ.Ο.Κ. προϋποθέτει τη γνώση των διατάξεών του”. Όπως φάνηκε όμως, ο ίδιος μάλλον αγνοεί τις βασικότερες αυτών των διατάξεων. Διότι μπορεί κάποιος να δικαιολογήσει την άγνοια περί πινακίδων με τη σφραγίδα του Υπουργείου Μεταφορών, καθώς και την πλαστογραφία, αλλά όταν σε αυτό προστίθεται επίσης, η άγνοια περί κατοχής διπλώματος οδήγησης, καθώς και η απαγόρευση παραβίασης της πινακίδας “STOP”, τότε τίθεται σε κίνδυνο όχι μόνο η σωματική ακεραιότητα του ιδίου, αλλά και των υπολοίπων οδηγών.

Τα λοιπά σχόλια δικά σας....

 

Διαβάστε ακόμη: Συνέλαβαν το Μιχάλη Λιάπη