Στη Βουλή η κόντρα Μακρή και Μαλλιώρη για τον ΟΚΑΝΑ

"Σοβαρές παρατυπίες ύψους εκατομμυρίων ευρώ" έχει διαπιστώσει η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή στον ΟΚΑΝΑ, όπως υποστηρίζει η ίδια.

Το θέμα προέκυψε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και παρότι τη Δευτέρα η κυρία Μακρή ζήτησε την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κυρίας Μένης Μαλλιώρη, την Τρίτη, θα μιλήσουν και θα δώσουν εξηγήσεις αμφότερες ενώπιον της Βουλής.

"Αν κάνω λάθος, θα παραιτηθώ εγώ", δήλωσε η υφυπουργός Υγείας, η οποία, πάντως, νωρίτερα στην τηλεόραση του Mega και εκείνης του ΣΚΑΪ είχε δηλώσει ότι συνάντησε "εξαιρετικές δυσκολίες και κλειστές πόρτες για να ολοκληρώσει τον έλεγχο".

Η κυρία Μακρή συμπλήρωσε ότι έχει ζητηθεί η παραίτηση της κ. Μαλλιώρη από τον υπουργό Υγείας, για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα κονδύλια η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ.

"Κάθε νέο έγγραφο είχε και διαφορετικό νούμερο, τα νούμερα κυμαίνονται από 1,8 εκατ. ευρώ έως και τα 5,5 εκατ. ευρώ. Μού δόθηκε απάντηση για προσωπικό εσωτερικό δανεισμό κάτι που απαγορεύεται. Θα δώσω συνέντευξη Τύπου", δήλωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.

Η κόντρα μεταξύ των δύο γίνεται ακόμη πιο σκληρή, καθώς η Μένη Μαλλιώρη, πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κατήγγειλε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στο ραδιόφωνο του Βήματος 99,5 ότι η Ζέτα Μακρή τής έδωσε εγγράφως εντολή για απευθείας ανάθεση φαρμακευτικού προϊόντος.

Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ πρόσθεσε μάλιστα, ότι παρέλαβε χρέος ύψους 37,5 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό από την προηγούμενη διοίκηση με υπερκοστολογήσεις έργων.

"Με τον οργανισμό υπάρχει αντιπαράθεση της υπουργού όχι με μένα προσωπικά" τόνισε η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ.

Πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα το βράδυ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Η πρόεδρος είπε ακόμα ότι από τον Αύγουστο βγήκε δεύτερο γενόσημο στην Ελλάδα, και έπρεπε να γίνει διαγωνισμός.

"Παρενέβη η κ. Μακρή ζητώντας μου εγγράφως να συνεχίζω την προμήθεια από την εταιρεία που προμηθευόμουν το σκεύασμα από το 2008 μονοπωλιακά. Ο υπουργός μου είπε ότι καλώς κάνω και κάνω διαγωνισμό", δήλωσε η κυρία Μαλλιώρη.

Διαβάστε επίσης: “Μαύρη τρύπα” εκατομμυρίων στον ΟΚΑΝΑ

Παρακαλούμε περιμένετε ...