“Μαύρη τρύπα” εκατομμυρίων στον ΟΚΑΝΑ

Μαύρη τρύπα αρκετών εκατομμυρίων εντοπίστηκε στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), μετά από έρευνα που διέταξε το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το περιβάλλον της υφυπουργού, Ζέττας Μακρή, στο news.gr, η έρευνα ακολούθησε μετά τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου και αίτημα ομάδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για διενέργεια σχετικής έρευνας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προέκυψε σημαντικό έλλειμμα στα ταμεία του ΟΚΑΝΑ, ενώ προκύπτουν ευθύνες της διοίκησης, του διευθυντή και άλλων στελεχών του Οργανισμού. Με βάση τη διαδικασία ο φάκελος της υπόθεσης θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα προς διερεύνηση, το γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Στο φάκελο της υπόθεσης αναφέρονται αρκετά αντιφατικά στοιχεία, τα οποία ήρθαν στην επιφάνεια μετά από έρευνα δύο μηνών και οδηγούν σε τρία διαφορετικά έγγραφα – φωτιά, τα οποία εκθέτουν τους εμπλεκόμενους.

Γίνεται μάλιστα λόγος για παρατυπίες και παράνομες χρήσεις των κονδυλίων, οι οποίες είναι εμφανείς μέσα από τα συγκεκριμένα έγγραφα με διαφορετικά ποσά, τα οποία προορίζονταν για τα κέντρα πρόληψης και τελικά δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους. Για το θέμα μάλιστα, την Τρίτη θα δοθεί σχετική συνέντευξη τύπου με τη συμμετοχή στελεχών του υπουργείου Υγείας.

Για το ίδιο θέμα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε ήδη την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, Μένης Μαλλιώρη, ενώ αύριο αναμένεται να καταθέσει τα επίμαχα έγγραφα στη Δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία σημάδια κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας κάνουν την εμφάνισή τους. Συγκεκριμένα, το 2011, είχε προκύψει μαύρη τρύπα 37,5 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του ΟΚΑΝΑ με αποτέλεσμα να απειληθεί σοβαρά η ύπαρξη του Οργανισμού.