Την αποφυλάκισή του ζητάει ο Ζήγρας

Καταγγέλλοντας ότι οι δικαστικές αρχές δεν άκουσαν την πρότασή του να φέρουν στην Ελλάδα με τη συναίνεσή του, τα χρήματα που έχουν μείνει στην Ελβετία στο όνομά του, συνοδεύει την αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας.

Ο Νίκος Ζήγρας, που θεωρείται από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση πολιτικής διαφθοράς με επίκεντρο τις προμήθειες του Υπουργείου Άμυνας, επικαλείται διάφορους λόγους για την αποφυλάκισή του όπως υγείας, για τους οποίους θα πρέπει να πάψει η προσωρινή του κράτηση.

Ο πρώην συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου καταγγέλλει ότι από το καλοκαίρι ο συνήγορός του ζήτησε να μεταβεί στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία “με κάποιο όργανο της ανάκρισης” και και να μεταφέρουν όσα χρήματα έχουν απομείνει στους λογαριασμούς που διατηρούνται στο όνομά του, στην Ελλάδα κάτι που δεν έγινε δεκτό από τις δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, το ποσό ανέρχεται σε 2,2 εκατ. ελβετικά φράγκα, που εντοπίστηκαν στην Ελβετία (Morgan Stanley) σε λογαριασμούς που άνοιξε εν αγνοία του με το διαβατήριό του ο πρώην υπουργός και συνδέονται με την εταιρεία Νulefield.

Το ποσό για το οποίο μιλάει ο Νίκος Ζήγρας έχει δεσμευτεί από τις ελβετικές αρχές όταν ξέσπασε το σκάνδαλο και ακολούθησε δεσμευτικό αίτημα του ανακριτή κ. Μαλλή στις ελβετικές αρχές οι οποίες οφείλουν να αποδώσουν τα χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο μόνο ύστερα από αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση.