Πέντε νέα πρόσωπα για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου στον ανακριτή

Πέντε είναι πλέον τα πρόσωπα που κατηγορούνται για την υπόθεση του “μαύρου πολιτικού χρήματος”, καθώς σήμερα ο ανακριτής απέστειλε κλήσεις σε απολογία σε πέντε ακόμα κατηγορούμενους, αλλά και στους 16 ήδη κατηγορούμενους για τις παράνομες αμοιβές του πρώην υπουργού.

Οι νέοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της νομιμοποίησης μεγάλων χρηματικών ποσών για προμήθειες όπλων από το υπουργείο Άμυνας είναι, πλην του Ι. Σμπώκου και της Γκούντρουν Μολντενάουερ-Τσοχατζοπούλου, πρώην συζύγου του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, οι Γιώργος Κωνσταντάτος και Φώτης Αρβανίτης, που εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες ακινήτων, καθώς και ο Νίκος Καρατζάς, ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου στον οποίο φαίνεται να τοποθετήθηκαν χρήματα του πρώην υπουργού.

Ο ίδιος ο κ. Καρατζάς σε παλαιότερες δηλώσεις του έχει αρνηθεί οποιαδήποτε επιλήψιμη εμπλοκή του στην υπόθεση. Όλοι τους κλήθηκαν από τους ανακριτές της υπόθεσης για να απολογηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, εντός του Σαββατοκύριακου θα περάσουν από το γραφείο του ανακριτή και οι επτά προσωρινά κρατούμενοι στην υπόθεση, οι οποίοι καλούνται σε συμπληρωματικές απολογίες για πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Aντιμέτωποι με τους ανακριτές θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες και οι υπόλοιποι εννέα κατηγορούμενοι που έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους. Ανάμεσα σε αυτούς και ο πρώην υπουργός με τη σύζυγό και την κόρη του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...