Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Στο τραπέζι θα τεθούν οι πολιτικές εξελίξεις μετά και την υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2014, αλλά και η ολοκλήρωση της προεργασίας σχετικά με την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χθες μιλώντας στη Βουλή, προειδοποίησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πως εάν η κυβέρνηση ακολουθήσει την "πολιτική της υποταγής μέχρι τους πλειστηριασμούς" θα "καταστρέψετε τις τράπεζες και θα θέσετε σε κίνδυνο τις καταθέσεις".

"Το σχέδιο της τρόικα είναι η απόλυτη υποτίμηση των ακινήτων και η εκποίηση του τραπεζικού συστήματος", καθώς οι τράπεζες θα εξαγοραστούν "από τα ίδια funds που σήμερα μιλούν με την τρόικα", συνέχισε ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση των πλειστηριασμών "δούρειο ίππο για να αλλάξει χέρια η χώρα" και να "καταλυθεί" η ανεξαρτησία της.

"Όσοι αποκτήσουν τις τράπεζες θα αναγκάσουν τους Έλληνες να δουλεύουν ως είλωτες 12 ώρες [την ημέρα] για 300 ευρώ", συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Τόνισε δε πως το σχέδιο μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα θέσει υπό "δημόσιο έλεγχο" τον τραπεζικό τομέα, και θα "προστατεύσει και τους δανειολήπτες και τις καταθέσεις".