Αρνητικός ο Τσίπρας στην πρόταση Καμμένου

Κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθούν οι βουλευτές των δύο κομμάτων και να προκληθούν πρόωρες εκλογές κάνει, εν όψει της επερχόμενης ψηφοφορίας των μέτρων στη Βουλή, έκανε ο Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, η Κουμουνδούρου δεν είναι θετική σε μία τέτοια κίνηση, καθώς οι εκλογές σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα γίνουν μόνο για τις θέσεις των παραιτηθέντων, αφήνοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση αλώβητη να "τρίβει τα χέρια της" και να συνεχίσει ανενόχλητη το κυβερνητικό της έργο και το "πέρασμα" των μέτρων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στη θέση του, αυτή η κυβέρνηση να καταρρεύσει από τους αγώνες των πολιτών» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου Παν. Σκουρλέτης, τονίζοντας πως το κόμμα του «είναι από πολύ επιφυλακτικό έως απολύτως αρνητικό στην πρόταση του κ. Π. Καμμένου».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Αγγελιοφόρος” ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, απαντώντας στην ερώτηση τι θα κάνει εν όψει της ψηφοφορίας των μέτρων στη Βουλή, είπε: “Εμείς καταρχήν δίνουμε και θα δώσουμε τη μάχη μέσα κι έξω από τη Βουλή, αλλά μπορούμε να μπλοκάρουμε τα μέτρα και την παράδοση της χώρας και του ελληνικού λαού, προκαλώντας εκλογές. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαιτείται η παραίτηση 60 βουλευτών και αναπληρωματικών τους. Με τους 20 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τους αναπληρωματικούς τους, καλώ τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να προχωρήσει και αυτός στις παραιτήσεις των βουλευτών και των αναπληρωματικών τους στην ΚΟ και του ΣΥΡΖΑ, για να προκληθούν έτσι πρόωρες εκλογές”.