Στην οικογένεια των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων η Δράση

Το κόμμα της Δράσης ανήκει πλέον και επίσημα στην οικογένεια των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων. Η έγκριση της ένταξής της, με την ιδιότητα του μέλους παρατηρητή (observer member), έγινε στη διάρκεια συνεδρίασης του ετήσιου τακτικού συνεδρίου των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων (ALDE) που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Λονδίνο, με την θετική ψήφου του 94% του Συνεδρίου. Η Δράση είναι έτσι το μόνο ενεργό ελληνικό πολιτικό κόμμα που μετέχει στους Ευρωπαίους Φιλελευθέρους.

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης, πρόεδρος της Δράσης και ευρωβουλευτής της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) παρουσίασε τις βασικές αρχές του κόμματος στους ευρωπαίους ομολόγους του δίνοντας έμφαση στη θέση για μικρότερο κράτος λιγότερους φόρους και παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα στην ελληνική οικονομία, λόγω της εξοντωτικής φορολογίας των Ελλήνων πολιτών, του στραγγαλισμού του ιδιωτικού τομέα και της καθυστέρησης στην πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.

Η Ομάδα της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) είναι η τρίτη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η συνεργασία της Δράσης με το ALDE αναμένεται να γίνει ακόμη πιο στενή τους επόμενους μήνες και μέχρι τις ευρωεκλογές.