ΣΥΡΙΖΑ: Να γιατί το ΠΑΣΟΚ ήθελε ονομαστική ψηφοφορία στα φάρμακα

Υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, κατέθεσε Νίκος Συρμαλένιος, βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρόμενος για δελτίο τύπου του γραμματέα της Κ.Ο. και επίσης βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγα.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που εκλέγεται στην ίδια περιφέρεια με τον κ. Ρήγα: "Η σκοπιμότητα και η μεθόδευση του κ. Π. Ρήγα αλλά και της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για την ονομαστική ψηφοφορία, στο μόνο στο οποίο αποσκοπούσε, ήταν η εμφάνιση προς τις τοπικές κοινωνίες, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πίστευε και δεν αγωνίστηκε για το διαχωρισμό των νησιωτικών νοσοκομείων (θέμα για το οποίο είχαμε καταθέσει και σχετικές τροπολογίες), ούτε για την ενίσχυση των κινήτρων για την υπηρέτηση των επικουρικών γιατρών στα νησιά, αφού γνωρίζοντας την αρνητική μας θέση για την τιμολόγηση των φαρμάκων, με την ενιαία ψηφοφορία θα μας εκβίαζαν υποχρεωτικά να ψηφίσουμε ΟΧΙ, συμπαρασύροντας σε αυτή τη θέση και τα λοιπά εκτός φαρμάκων άρθρα της τροπολογίας".

Στο δελτίο τύπου που παραθέτει ο βουλευτής αναφέρεται:
"Παγιδευμένοι στην άρνησή τους να ψηφίσουν τη μείωση της τιμής των φαρμάκων που περιλαμβάνονταν στην ίδια τροπολογία με τη διοικητική αυτοτέλεια του νοσοκομείου της Νάξου,  προσπάθησαν με φωνασκίες και ύβρεις κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Η πραγματικότητα, βεβαίως, δεν αλλάζει και είναι δυστυχώς οδυνηρή για τον ΣΥΡΙΖΑ.  Στην τροπολογία που περιλαμβανόταν ο διοικητικός διαχωρισμός του Νοσοκομείου της Νάξου ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ΟΧΙ.  Οι Ναξιώτες οφείλουν να το γνωρίζουν".