Στα άκρα η κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη – ΣΥΡΙΖΑ για τα φάρμακα

Δεν έχει τέλος η άγρια διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το θέμα της τιμολόγησης των φαρμάκων.

Ο υπουργός Υγείας επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, με αφορμή άρθρο που δημοσιεύτηκε στην "Αυγή της Κυριακής", με την υπογραφή "ειδικού συνεργάτη", όπου γίνεται λόγος για άνοιγμα της ελληνικής αγοράς φαρμάκων σε πολυεθνικές που παράγουν γενόσημα αμφιβόλου ποιότητας.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για άρθρο που διοχετεύτηκε από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, καταγγέλλοντας λίβελο και υιοθέτηση αιτημάτων των φαρμακοβιομηχανιών. Προσέθεσε δε ότι δεν είναι τυχαίο ότι το Σάββατο μία οπαδική εφημερίδα είχε πρωτοσέλιδο άρθρο εναντίον του.

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι με τροπολογία που θα ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή μειώνονται οι τιμές συνολικά 12.000 φαρμάκων, on patent και των γενοσήμων και σημείωσε ότι σε περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίσει την τροπολογία, "θέλω να ξέρει ο πολίτης ότι το φθηνό φάρμακο είναι τιμή της κυβέρνησης και το ακριβό τιμή του κ. Τσίπρα".

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για "αήθεις επιθέσεις του υπουργού Υγείας”, ενώ γνωστοποίησε ότι αύριο Τρίτη θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για το θέμα σε συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων χαρακτήρισε τον Άδωνι Γεωργιάδη “πολιτική σουπιά” που “ρίχνει το πολιτικό του μελάνι για να αποπροσανατολίσει”.

Την ίδια στιγμή, ο ραδιοφωνικός σταθμός “Στο Κόκκινο”, ο οποίος ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε πως προχωρά σε μήνυση και αγωγή κατά του υπουργού Υγείας, μετά την καταγγελία του για φαρμακοβιομηχανίες που διαφημίζονται στο ραδιοσταθμό.

Η κόντρα συνεχίστηκε το απόγευμα στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλικής Κατριβάνου, η οποία είπε πως "τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις μία "Γεωργιάδα" όμως εμείς αυτό που ξέρουμε είναι η κατάσταση που βιώνει ο κόσμος. Ο κόσμος δεν μπορεί να βρει τα φάρμακά του, τα πληρώνει από την τσέπη του, αναγκάζεται να διακόψει τη θεραπεία και το πρόβλημα με την πολιτική τιμών είναι ότι την προωθείτε χωρίς σχέδιο, με βάση λογιστικούς υπολογισμούς που σας υπαγορεύει η τρόικα".

Απαντώντας, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως, επειδή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τους συμπολίτες μας, το να τους πουλάνε οι βιομήχανοι τα φάρμακα φθηνότερα είναι καλύτερο για τους φτωχούς ανθρώπους. "Άρα εσείς, ένα κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, όπως αυτοτιτλοφορείστε, προφανώς, θα έπρεπε εσείς να εκπροσωπείτε περισσότερο τις αγωνίες και το πορτοφόλι των φτωχών και απόρων παρά των βιομηχάνων", υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι αυτό, κάπου στην πορεία, το ξέχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά - όπως είπε - "θα έρθει η ώρα που θα μας το εξηγήσει λίγο καθαρότερα".

Προηγουμένως, ο κ. Γεωργιάδης, απευθυνόμενος προς την ερωτώσα βουλευτή, σημείωσε: "Θα σας συνοδεύει μια ζωή αν ψηφίσετε "όχι" στην τροπολογία για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων, γιατί το βασικό σας επιχείρημα είναι ότι θα χάσουν λεφτά οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι". Υποστήριξε μάλιστα ότι δέχθηκε πιέσεις από φαρμακοβιομήχανους, ώστε να μην περάσει η τροπολογία για τις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων.