Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Έθνους της Κυριακής, στην οποία καταγράφεται ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου, ενώ η Χρυσή Αυγή επιστρέφει σε διψήφια ποσοστά.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20,2%, έναντι 19,7% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,7%, το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ με το ίδιο ποσοστό, 4%, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνει ποσοστό 2,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,8%, ο ΛΑΟΣ 1%, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2%. Αξιοσημείωτο είναι ότι ποσοστό 32,5% συγκεντρώνει η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να έχει μικρό προβάδισμα, με 29,9%, έναντι 29,2% της Νέας Δημοκρατίας. Η Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση λαμβάνει 10%, το ΠΑΣΟΚ 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ 5,9%, η ΔΗΜΑΡ 3,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,8% και ο ΛΑΟΣ 1,4%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ των πολιτικών αρχηγών είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 33%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 16% ενώ ο ...Κανένας συγκεντρώνει 36%.

Χαμένοι σε επίπεδο δημοτικότητας εμφανίζονται οι πολιτικοί αρχηγοί, με εξαίρεση τον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Μιχαλολιάκο, οι οποίοι εμφανίζονται ενισχυμένοι κατά 1% και 3% αντίστοιχα. Ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί το προβάδισμα με 38%, έχοντας απολέσει 6% έναντι του Οκτωβρίου, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει το ίδιο ποσοστό με τον Φώτη Κουβέλη (37%), έχοντας χάσει και οι δύο από 3%. Ο Π. Καμμένος, ενισχυμένος κατά 1%, λαμβάνει 29%, ο Ευ. Βενιζέλος 23% (-3%) ο Δ. Κουτσούμπας 23% (-2%) και ο Ν. Μιχαλολιάκος 10% (+3%).