Τατσόπουλος – Λαφαζάνης: Συνεργασία με ΑΝΕΛ σε τοπικό επίπεδο

Συνεργασία σε τοπικό επίπεδο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ βλέπουν δύο βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και όχι σε κεντρικό επίπεδο. Συγκεκριμένα τόσο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όσο και ο Πέτρος Τατσόπουλος συμφωνούν στο ίδιο πλαίσιο πολιτικής συνεργασίας.

Τόσο ο κύριος Τατσόπουλος, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, εξέφρασε τη διαφωνία του για κεντρική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: “Στις τοπικές κοινωνίες μπορεί να υπάρξει κάποια συνεργασία, κατά περίπτωση" και πρόσθεσε: "Θα μπορούσαν να στηρίξουν τον Γιάννη Δημαρά, αλλά όχι τον Παναγιώτη Ψωμιάδη”.

Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι θα ήταν λάθος να υπάρξει μία κεντρική συμφωνία ανάμεσα στα δύο κόμματα, λέγοντας ότι θα έστελνε λάθος μήνυμα και στην κοινωνία και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξέφρασε την εκτίμηση, πάντως, ότι κεντρική συμμαχία δεν θα υπάρξει.

Ο κ. Τατσόπουλος χαρακτήρισε “αρχέτυπο του λαϊκισμού” τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, σημειώνοντας ότι “μπορούν να τον διδάσκουν στα πανεπιστήμια ως λαϊκιστικό πρότυπο”

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο MEGA, δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κεντρική συνεννόηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. “Το "αντιμνημονιακό" δεν αρκεί το προοδευτικό πρόσημο είναι αναγκαίο”, τόνισε. “Πρέπει να πάρουμε υπόψη μας ιδιαιτερότητες και προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες θα αποφασίσουν στη βάση της πολιτικής μας, για τις συνεργασίες”ανέφερε μεταξύ άλλων για να καταλήξει λέγοντας ότι “οι υποψηφιότητες για τους κεντρικούς δήμους λαμβάνονται με πιο πολιτικά κριτήρια, καθώς τα εκλογικά αποτελέσματα στέλνουν συγκεκριμένα μηνύματα”