“Αχαρτογράφητη περιοχή η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής”

Τη δυσκολία της αστυνομίας στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, παραδέχεται ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στους Financial Times υποστηρίζοντας ότι η καλύτερη απάντηση είναι η εφαρμογή του κράτους δικαίου και η αντιμετώπιση του προβλήματος των παράνομων μεταναστών.

“Κινούμαστε σε αχαρτογράφητη περιοχή. Δεν μας είναι οικείες τέτοιες καταστάσεις. Η αστυνομία δεν είναι εξοικειωμένη. Κάνουν όμως, τεράστιες προσπάθειες να τις περιορίσουν” δήλωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε: “Γεγονός είναι ότι ο βασικός αντίπαλος του φαινομένου της Χρυσής Αυγής είναι το κράτος δικαίου. Εάν η αστυνομία είναι αποτελεσματική τότε η Χρυσή Αυγή δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ας είμαστε ειλικρινείς. Για να γίνει αυτή η δουλειά, θα πρέπει να αποδεχθεί κανείς εξ ορισμού ότι δεν θα του απομείνει πολιτικό μέλλον”.

Σχετικά με τους λαθρομετανάστες ανέφερε ότι: “Εάν αντιμετωπιστεί το θέμα των παράνομων μεταναστών, νομίζω ότι δεν θα υπάρχει μεγάλο περιθώριο ζωής για το νέο-ναζιστικό φαινόμενο σε αυτή τη χώρα”.

Ως προς τα επεισόδια και τους γνωστούς άγνωστους, ο υπουργός έκανε λόγο για καλά ενορχηστρωμένο σχέδιο . “Τα επεισόδια και οι μολότοφ δεν γίνονται επειδή κάποιοι ξαφνικά εξερράγησαν και θέλησαν να εκφραστούν. Είναι ένα καλά ενορχηστρωμένο φαινόμενο από κόσμο που λειτουργεί με πολύ επαγγελματικό τρόπο. Χρησιμοποιούν νέους ανθρώπους και την εύλογη οργή τους ενάντια σε αυτό που θεωρούν κατεστημένο”.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις ανησυχίες του για την επίσκεψη της Angela Merkel στην Αθήνα. “Είχαμε μηνύματα από την άκρα αριστερά ότι θα ηχήσουν οι καμπάνες της κολάσεως και άλλα τέτοια. Και καταφέραμε να αποφύγουμε κάθε είδους βία. Δεν έπεσε ούτε μία μολότοφ”, είπε.