Παναγιώταρος: Είμαστε σε εμφύλιο πόλεμο

Πρωταγωνιστής σε ρεπορτάζ του BBC είναι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος βλέπει ότι στην Ελλάδα υπάρχει εμφύλιος.

“Το ακροδεξιό κόμμα της Ελλάδας, η Χρυσή Αυγή, κέρδισε 18 έδρες στις εκλογές του Ιουνιου με μία καμπάνια που ήταν ανοικτά εχθρική στους παράνομους μετανάστες, ενώ τώρα υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ορισμένοι έλληνες αστυνομικοί υποστηρίζουν το κόμμα”, αναφέρει το ρεπορτάζ του BBC.

“Υπάρχει ήδη εμφύλιος πόλεμος”, αναφέρει ο βουλευτής της Χ.Α., Ηλίας Παναγιώταρος. «Αν είναι έτσι, το κατάστημά του θα κάνει "χρυσές δουλειές", σχολιάζει ο συντάκτης του ρεπορτάζ, Paul Mason.

“Πουλάει εξοπλισμό καμουφλάζ, αστυνομικά γάντια, μάσκες προσώπου και μπλουζάκια που εκθειάζουν το χουλιγκανισμό στο ποδόσφαιρο. Στους τοίχους υπάρχουν πόστερ που επευφημούν τον τελευταίο εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα, ο οποίος έληξε το 1949”, γράφει.

“Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη- παρόλο που σε κανένα δεν αρέσει αυτό- να πολεμήσει: μια νέα μορφή εμφύλιου πολέμου”, σημειώνει ακόμη ο Η. Παναγιώταρος και συνεχίζει: “Από τη μία πλευρά θα υπάρχουν εθνικιστές όπως εμείς και Έλληνες που θέλουν η χώρα μας να είναι όπως ήταν και από την άλλη πλευρά οι παράνομοι μετανάστες, οι αναρχικοί και όλοι αυτοί που έχουν κατ’ επανάληψη καταστρέψει την Αθήνα”.

Το ρεπορτάζ υπογραμμίζει ότι ο Η. Παναγιώταρος είναι βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ενώ προσθέτει ότι για τον ίδιο ο εμφύλιος πόλεμος δεν είναι κάτι θεωρητικό, καθώς και ότι ηγήθηκε μίας διαδήλωσης που ακύρωσε την παράσταση του θεατρικού έργου του Terence McNally, Corpus Christi. Δεν παραλείπει να αναφερθεί και στις “ρατσιστικές και ομοφοβικές προσβολές” που εξαπέλυσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής προς τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς της παράστασης, με παραπομπές στο σχετικό βίντεο που βγήκε στο youtube, αλλά και αυτό στο οποίο ο επίσης βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς απελευθερώνει προσαχθέντα από την κλούβα των ΜΑΤ, ενώ η αστυνομία παραμένει απλός παρατηρητής.

"Με απειλεί η Χρυσή Αυγή"

“Ήταν η ελληνική νύχτα των κρυστάλλων”, αναφέρει ο σκηνοθέτης της ταινίας Λαέρτης Βασιλείου, παρομοιάζοντας τα γεγονότα με το χιτλερικό πογκρόμ που έγινε σε βάρος των Εβραίων τη νύχτα της 9ης προς 10η Νοεμβρίου του 1938, το οποίο αποτέλεσε την απαρχή του ολοκαυτώματος.

“Άνθρωποι πήγαν σπίτια τους με σπασμένα κόκαλα. Κάθε μέρα μου τηλεφωνούν τώρα, τηλεφωνούν στο θέατρο λέγοντας: οι μέρες σου είναι μετρημένες”, προσθέτει.

“Τηλεφωνούν στη μητέρα μου, η Χρυσή Αυγή. Λένε ότι θα σου φέρουμε το σώμα του γιου σου κομματάκια μέσα σε κούτα”, αναφέρει ο σκηνοθέτης με κόκκινα μάτια και τρεμάμενο πρόσωπο.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην αύξηση της συχνότητας των επιθέσεων και των εφόδων της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες τον τελευταίο μήνα.

Ερωτηθείς για το πώς μπορεί να είναι σωστό ένα κόμμα που έχει μπει στη Βουλή να έχει ένστολη πολιτοφυλακή που αναλαμβάνει, βίαια, την επιβολή του νόμου, ελέγχοντας τα χαρτιά και ανατρέποντας πάγκους σε αγορές, απαντά: “Με το ένα περιστατικό, το οποίο ήταν στην κάμερα, το πρόβλημα λύθηκε. Σε όλες τις λαϊκές αγορές σε όλη την Ελλάδα εξαφανίστηκαν οι παράνομοι μετανάστες”, προσθέτοντας ότι υπήρξαν μόνο μερικές απωθήσεις και διαμάχες αλλά τίποτα ιδιαίτερο.

Και συνεχίζει το ρεπορτάζ του BBC: “Οι βουλευτές της (της Χρυσής Αυγής) απείλησαν να διώξουν τα παιδιά των μεταναστών από τους παιδικούς σταθμούς και ζήτησαν τη λίστα με τους παιδικούς σταθμούς με υψηλά νούμερα μεταναστών… Επιτίθενται σε μετανάστες, στην Αριστερά, στους δικηγόρους που εκπροσωπούν τους μετανάστες ή στην περίπτωση του θεάτρου, τους ομοφυλόφιλους. Και η αστυνομία στέκεται στην άκρη. Στην Αθήνα η αστυνομία φέρεται να έχει ακόμα παραπέμψει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με μετανάστες γείτονες στη Χρυσή Αυγή για βοήθεια”.

Ο Η. Παναγιώταρος επιβεβαιώνει ότι σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που έλαβαν χώρα τον Ιούνιο, υπάρχει υποστήριξη της Χρυσής Αυγής μέσα στη δύναμη της αστυνομίας, πολύ μεγαλύτερη από το γενικό πληθυσμό.
“Πιστεύω ότι, όπως μας λένε τώρα, έχουμε περισσότερο από 50-60% προσωπικό της αστυνομίας που μας ακολουθεί - ίσως και περισσότερο- και καθημερινά αυξάνεται”.