Die Welt: Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμαχεί με κομμουνιστές και φασίστες

“Η ελληνική Αριστερά σε συμμαχία με τους φασίστες και τους κομμουνιστές” είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, και το οποίο αναφέρεται στη συζήτηση και την ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, εκτιμώντας πως “στο τέλος και δύο πλευρές βγήκαν χαμένες”.

“Την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν στο ελληνικό κοινοβούλιο μόνο 124 βουλευτές και το πολύ 3.000 άτομα συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη από την ψηφοφορία. Στην πραγματικότητα, όμως, το πολιτικό σκηνικό αποδυναμώθηκε”, αναφέρει το άρθρο, και εξηγεί: “Ο ΣΥΡΙΖΑ που μονίμως ηθικολογεί συμμάχησε στην ψηφοφορία με τους φασίστες και τους κομμουνιστές. Με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε ένα ενιαίο στρατόπεδο με τις ακραίες παρατάξεις της χώρας. Το κατά πόσον αποδέχονται τέτοιους συσχετισμούς οι Έλληνες ψηφοφόροι θα διαπιστωθεί πιθανότατα το 2016, διότι μέχρι τότε δεν προβλέπονται εκλογές”.

Για τη διαγραφή της Θεοδώρας Τζάκρη, η Die Welt παρατηρεί ότι “η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί μία πλειοψηφία μόλις τεσσάρων εδρών, η οποία θα μπορούσε να συρρικνωθεί περαιτέρω. Τρεις άλλοι κυβερνητικοί βουλευτές δήλωσαν, ότι η υπομονή και η αντοχή τους έχουν όρια, ενώ επέκριναν έντονα τον Αντώνη Σαμαρά”.

Σύμφωνα με την Die Welt, “η νίκη του Έλληνα πρωθυπουργού τού δίνει περιθώριο λίγων μηνών για να διαπραγματευθεί με τους πιστωτές νέες ελαφρύνσεις του χρέους, έναντι νέων μέτρων λιτότητας, ενώ στο τέλος του χρόνου αναμένεται ότι η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα”.