Βούτσης: Δεν άφησαν να περπατήσουμε – Βορίδης: Δεν είστε υπεράνω του νόμου

Ένταση επικράτησε στη Βουλή όταν άνοιξε η συζήτηση για την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης υπογράμμισε ότι είναι: "Πράξη πολιτικής αποσταθεροποίησης η εισβολή. Δεν μπορεί να υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων εδώ μέσα. Με ματ ασπίδες και χημικά μας απαγόρευαν να βαδίσουμε. Αν θεωρείτε πως έχει κανείς δικαίωμα να απαγορεύει σε βουλευτές, αυτά τα έκτακτα μέτρα περιστολής της δημοκρατίας δεν θα περάσουν. Ποιος έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό; Τι είμαστε; Τι είστε;"

Από την πλευρά της ΝΔ ο Μάκης Βορίδης απάντησε ότι "εκείνη τη χρονική στιγμή που κρίνεται το ζήτημα της αρμόδιας τάξης αρμόδιο είναι το αστυνομικό όργανο και όχι ο βουλευτής. Αλλιώς δεν υπάρχει νομιμότητα. Κάνετε καταγγελίες για βουλευτές που δεν είναι έτοιμοι να προχωρήσουν; Δεν κατάλαβα οι βουλευτές είναι άλλα όντα; είναι υπεράνω του νόμου; Οι βουλευτές οφείλουν να υπακούν στην τήρηση της δημοσίας τάξεως".

Ο Π. Κουκουλόπουλος τόνισε ότι στη δημοκρατία 'η αστυνομία έχει το νόμιμο δικαίωμα της βίας" και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ξαναδίνει το κτίριο στους πολίτες.

"Προφανώς και δεν συμφωνώ με τον κ. Βορίδη. Πιστεύω ότι πρέπει να μπουν στο κτίριο. Λόγο δεν έχουν να μπουν όμως. Για ποιο λόγο να μπουν;, τι έχουν να κάνουν;", ανέφερε.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι θα έχουμε κάνε βήματα μπροστά όταν "η εφαρμογή του νόμου δεν θα αποτελεί είδηση".

Πρόσθεσε ότι "εκπέμπει σήμερα η Δημόσια Τηλεόραση. Εικάζω με αυξημένο κόστος και η ποιότητα δεν είναι η ίδια αν ήταν στο ραδιομέγαρο".

"Είτε είναι σε καθεστώς σύγχυσης ο Λαφαζάνης, είτε επειδή είναι η επέτειος της Οκτωβιανής επανάστασης" επεσήμανε σχολιάζοντας δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι το ραδιομέγαρο ανήκει στους εργαζόμενους. "Δεν ανήκει στους εργαζόμενους. Ανήκει στο λαό" επεσήμανε.

Συνεχής ενημέρωση από το news.gr