Κυβέρνηση: Ήταν παράνομη κατάληψη στην ΕΡΤ- Κάναμε το καλύτερο δυνατό

Μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο ελήφθη η απόφαση για την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, προκειμένου να λήξει η κατάληψη των εργαζομένων την οποία η κυβέρνηση χαρακτηρίζει παράνομη. Το επιχειρησιακό σκέλος χειρίστηκε ο αρμόδιος υπουργός Δημοσίας Τάξεων, Νίκος Δένδιας.

«Η επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ  έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και πρόσθεσε ότι «το Ραδιομέγαρο βρισκόταν υπό παράνομη κατάληψη, με αποτέλεσμα την καθημερινή ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου και η επέμβαση έγινε παρουσία Εισαγγελέα».

Ορισμένοι είχαν επενδύσει πολιτικά να γίνει εστία αναταραχής τόνισε ο κ. Κεδίκογλου αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση. Όσο για την πρόθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθουν στον χώρο του Ραδιομεγάρου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναρωτήθηκε «ποιος ο λόγος πέρα από το να κάνουν σόου» και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει η απογραφή του υλικού.

Για μήνες υπήρχει πλήρης ανομία με θύματα και τους εργαζόμενους, αφού δεν μπορούσαν να δοθούν ούτε καν οι αποζημιώσεις, κατέληξε ο κ. Κεδίκογλου.

Για παράνομη κατάληψη στην ΕΡΤ, που προκάλεσε την επέμβαση των ΜΑΤ, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχετικά με την επιχείρηση στην ΕΡΤ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι γίνεται "εφαρμογή του νόμου και αποκατάσταση της ομαλότητας".

"Έπρεπε να τερματιστεί μια παράνομη κατάληψη. Έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με μεγάλη προσοχή", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι: "ορισμένοι ήθελαν να επενδύσουν σε σκηνικό ταραχής".

Έκανε ακόμη λόγο για "νομικά ισχυρή απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ".

Συνεχής ενημέρωση για την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης: Δεν επιτρέπουν την είσοδο στο Ραδιομέγαρο σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ