Δραβίλλας: Δεν υπάρχει βαλιτσάκι, τζιπ έχουμε για τις παρακολουθήσεις

Ένταση σημειώθηκε κατά την έναρξη της ακρόασης του διοικητή της ΕΥΠ, Θεόδωρου Δραβίλλα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όταν βουλευτές- μέλη της Επιτροπής διαμαρτυρήθηκαν διότι ο κ. Δραβίλλας προσήλθε συνοδευόμενος από πρόσωπα, την ταυτότητα των οποίων αρνήθηκε να αποκαλύψει στους βουλευτές.
Θέμα για τους συνοδούς του κ. Δραβίλλα έθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, η οποία προειδοποίησε ότι αν δεν αποκαλυφθούν τα ονόματα των προσώπων, θα αποσυρθεί από τη σημερινή ακρόαση.

Ο διοικητής της ΕΥΠ προσέρχεται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με το άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής, που ορίζει ότι η ακρόαση είναι απόρρητη. Το απόρρητο δεσμεύει όμως και τους βουλευτές ακόμη και μετά τη λήξη της θητείας του. Η φρουρά της Βουλής ζήτησε επίσης από δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα που συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών να απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δραβίλλας ερωτηθείς από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη σχετικά με παρακολουθήσεις βουλευτών του κόμματός του, φέρεται να είπε ότι επί των ημερών του δεν δόθηκε εντολή για παρακολουθήσεις βουλευτών,. Αλλά κατά μια άλλη εκδοχή ότι επί των ημερών του δεν έγιναν παρακολουθήσεις βουλευτών, απαντώντας έτσι εμμέσως και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να είπε ότι δεν υπάρχει το περιβόητο βαλιτσάκι παρακολουθήσεων παρά μόνο ένα τζιπ που εντοπίζει όπως το ραδιογωνιόμετρο τα σήματα εκπομπής των κινητών τηλεφώνων.