Κυβέρνηση : Θα γίνουν συνεχείς βελτιώσεις στο φόρο ακινήτων

Συνεχείς βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλο, ενώ και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σημείωσε πως βελτιώσεις μπορούν να γίνουν, αρκεί να είναι σε λογικό πλαίσιο και να διευρύνουν τη φορολογική βάση.

Αυτή τη δήλωση έκανε ο κ. Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά από συνάντηση εφ' όλης της ύλης που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και η οποία κράτησε δύο ώρες.

Στη συνάντησή τους, οι δύο πολιτικοί ηγέτες συζήτησαν για το φλέγον ζήτημα του ενιαίου φόρου ακινήτων, για τον οποίο υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις εντός του κυβερνητικού συνασπισμού από βουλευτές που αντιδρούν κυρίως στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, ενώ από την άλλη υπάρχουν βουλευτές που ζητούν να μη σηκώσουν πάλι το βάρος τα αστικά ακίνητα.

Διαβάστε ακόμα: Σύμβουλος Στουρνάρα: Πού είναι οι αδικίες στο φόρο ακινήτων

Συζήτησαν ακόμα για τα αντίμετρα που θα προβάλουν κατά τη διαπραγμάτευση με τα κλιμάκια της τρόικας, με τον πρωθυπουργό να σχολιάζει, μιλώντας σε δημοσιογράφους, πως η Ελλάδα θα είναι σε πολύ πιο ισχυρή διαπραγματευτική θέση τον Απρίλιο του 2014, όταν και θα πιστοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα της κυβέρνησης.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν εκ νέου την Πέμπτη, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο παρενέβη για να μη φορολογηθούν τελικά οι στάνες και τα θερμοκήπια, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως το μέτρο αυτό δεν είχε κανένα δημοσιονομικό όφελος, ενώ όταν ερωτήθηκε γιατί υπήρχε σε πρώτη φάση η πρόβλεψη αυτή, δεν απάντησε.

Σύμβουλος Στουρνάρα: Πού είναι οι αδικίες στο φόρο ακινήτων