Εμφύλιος στη ΝΔ για τις στάνες και τα αγροτεμάχια

Μίνι κρίση έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για τον Ενιαίο Φόρο στα ακίνητα, μετά την κίνηση 24 βουλευτών να ζητήσουν αλλαγές στη φορολόγηση σε στάνες και θερμοκήπια, αλλά και μετά την υπαναχώρηση της κυβέρνησης και μάλιστα με παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Από τη μία πλευρά 24 βουλευτές κατάφεραν να μην φορολογούνται θερμοκήπια και μαντριά, ενώ το απόγευμα θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών. Πρόκειται για βουλευτές που εκλέγονται στην περιφέρεια σε περιοχές με αγρότες και κτηνοτρόφους και ασκούν δριμεία κριτική στο υπουργείο οικονομικών για το φόρο στα ακίνητα.

Μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής, αποκάλυψε ότι με παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά το υπουργείο οικονομικών πήρε πίσω το φόρο στα μαντριά, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Φωτεινής Πιπιλή. "Δεν θα πρέπει λοιπόν και ο πρωθυπουργός και ο κ. Στουρνάρας να το βλέπουν συνολικά και όχι ισοπεδωτικά ακούγοντας τις λαϊκίστικες φωνές;" τόνισε η κ. Πιπιλή και τάχθηκε υπέρ της φορολόγησης των αγροτεμαχίων, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι στις πόλεις δεν έχουν περισσότερα χρήματα από αυτούς στην ύπαιθρο.

"Πρέπει όλοι οι Ελληνες να φορολογούμαστε με κοινωνική δικαιοσύνη και να μην ξαναπληρώσουν τη νύφη οι αστοί, με τις αστικές περιουσίες. Διότι αυτός που μένει στην πόλη, δεν έχει τίποτα. Δηλαδή, τη δυνατότητα να έχει στην καθημερινότητά του τα προς βρώση. Και όμως φορολογείται υπέρογκα, όπως στο Παλαιό Ψυχικό. Νομίζω ότι και ο κ. Στουρνάρας παίρνει τα μηνύματα και θα παρακαλούσα πολύ και τους τεχνοκράτες στην προσπάθειά τους να έχουν το πρωτογενές πλεόνασμα κτλ. να γνωρίζουν ότι υπάρχουν ακόμη περιοχές στην Ελλάδα που δεν έχουν ηλεκτρικό ή νερό" τόνισε.