Ο Παπανδρέου πρότεινε… δημοψήφισμα στις ΗΠΑ !

Η συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για τη λύση στο αδιέξοδο των ΗΠΑ είναι πλέον γεγονός, και έτσι οι δηλώσεις που έκανε νωρίτερα μιλώντας στο Bloomberg για το θέμα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μοιάζουν πλέον να μην έχουν και τόση σημασία.

Κι όμως, μία δήλωση του πρώην πρωθυπουργού εκπλήσσει, όχι μόνο τους Έλληνες, αλλά και τον οικοδεσπότη της εκπομπής του Bloomberg, ο οποίος μάλλον έμεινε άναυδος από αυτό που άκουσε από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Μιλώντας για το πρόβλημα των ΗΠΑ, ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε πως η Ελλάδα, που είναι μία πολύ μικρή χώρα, θα μπορούσε αν χρεοκοπούσε να είχε προκαλέσει κρίση σε όλο τον κόσμο, άρα ο κίνδυνος από μία χρεοκοπία των ΗΠΑ θα είχε πολύ χειρότερες συνέπειες.

Συνεχίζοντας, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε πως “είναι σημαντικό να δώσεις φωνή στους πολίτες”, και σχολίασε πως “αν δώσουμε φωνή στους πολίτες των ΗΠΑ, όπως προσπαθήσαμε στην Ελλάδα με το δημοψήφισμα, κάποιες φορές μπορείς με αυτόν τον τρόπο να βρεις περισσότερη λογική”.

Με άλλα λόγια, ο πρώην πρωθυπουργός πρότεινε... δημοψήφισμα στις ΗΠΑ, δύο χρόνια μετά την “απειλή” του για δημοψήφισμα στην Ελλάδα για το μνημόνιο, που υπήρξε και η αφορμή για την αποχώρησή του από την εξουσία !

Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε και η αντίδραση του δημοσιογράφου Τομ Κιν στην τοποθέτηση αυτή του Γ. Παπανδρέου. “Με σκοτώνετε, ένα δημοψήφισμα εδώ θα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”, σχολίασε.