ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ διακινεί τη θεωρία της καλής και κακής βίας

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του συνταγματολόγου Γιώργου Κατρούγκαλου, στελέχους της "Επιτροπής Σοφών" του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή “Ανατροπή” του Mega.

Ο κ. Κατρούγκαλος, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, μιλώντας στην εκπομπή για το θέμα της βίας, “έφτασε στο σημείο να δικαιολογεί προπηλακισμούς, καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και ομηρίες καθηγητών”, με τη Συγγρού να καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις αυτές.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου:

“Η χθεσινή παρέμβαση του κ. Κατρούγκαλου και τα όσα υποστήριξε για τη βία, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται και διακινεί τη θεωρία της καλής και κακής βίας.

Μια θεωρία που τροφοδοτεί την εξτρεμιστική βία, διχάζει την κοινωνία και οδηγεί στο χάος.

Έφτασε ο κ. Κατρούγκαλος στο σημείο να δικαιολογεί προπηλακισμούς, καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και ομηρίες καθηγητών.

Καλούμε τον κ. Τσίπρα, εδώ και τώρα, να αποδοκιμάσει ευθέως τις δηλώσεις αυτές και να ξεκαθαρίσει τη θέση του”.

Η λιτή απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της ΝΔ ήταν: "Η φτηνή προβοκάτσια οδηγεί στην αυτογελοιοποίηση", με το γραφείο Τύπου της ΝΔ να ανταπαντά: "Αντί να συμμαζέψει τις ακραίες και επικίνδυνες φωνές, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να συκοφαντεί και να υβρίζει. Ο κ. Τσίπρας όμως χρωστά μια ξεκάθαρη απάντηση στους πολίτες και οφείλει να τη δώσει: Υιοθετεί -ναι ή όχι;- τη διχαστική θεωρία της καλής και κακής βίας;".