Καψής: Οι καταληψίες του Ραδιομεγάρου κρατούν ομήρους 1.200 άτομα

Τον κίνδυνο να μην καταφέρει η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις ανάγκες που απαιτούνται για την κάλυψη της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης επεσήμανε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελής Καψής, απευθύνοντας έκκληση να αδειάσει το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού σχετικά με το θέμα της Δημόσιας Τηλεόρασης, ο κ. Καψής, παραδέχτηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση για την σύσταση του νέου φορέα της ΝΕΡΙΤ και συμφώνησε με τον κ. Κρεμαστινό ότι το πρόγραμμα που εκπέμπεται είναι υποδεέστερο σε σχέση με αυτό που πρέπει να εκπέμπει η Δημόσια Τηλεόραση, ενώ απέδωσε τα προβλήματα αυτά στην κατάληψη του Ραδιομεγάρου που συνεχίζεται και εξακολουθεί, όπως επεσήμανε, να κρατά ομήρους και τα 1200 άτομα τα ονόματα των οποίων είχαν ανακοινωθεί για την πρόσληψή τους στον ενδιάμεσο φορέα.

“Όσο παρατείνεται η εκκρεμότητα, τόσο οι προσλήψεις χάνουν το νόημά τους”, τόνισε ο κ. Καψής και διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα γίνει η προκήρυξη των νέων θέσεων για την στελέχωση της ΝΕΡΙΤ και οι προσλήψεις θα γίνουν με κριτήρια ουσίας, αξιοκρατικά, με πολλές δικλείδες ασφαλείας αλλά και με απόλυτη διαφάνεια.

Από την πλευρά του, ο κ. Κρεμαστινός παρατήρησε ότι θα είναι μεγάλη παράλειψη να μη συνεχιστεί η λειτουργία των περιφερειακών σταθμών που άρχισε από την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου, όπως είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει ο οικονομικός περιορισμός να αποτρέψει την ουσία του προγράμματος που πρέπει να εκπέμπει η Δημόσια Τηλεόραση.