Παπαδημούλης: Ο Σαμαράς φοβάται τα σενάρια για αλλαγή πρωθυπουργού

Τους τρεις λόγους στους οποίους οφείλεται, κατά τον ίδιο, η “ακροδεξιά εμμονή” του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον ΣΥΡΙΖΑ παρέθεσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

“Ο πρώτος είναι το ίδιο το πολιτικό-ιδεολογικό προφίλ του, το οποίο είναι ακροδεξιάς κοπής”, επεσήμανε, σχολιάζοντας ότι ο κ. Σαμαράς ήταν από τους πρώτους “προσκυνητές” στο Μελιγαλά και χαρακτηρίζοντας “ομάδα ακροδεξιών” τους συνεργάτες του πρωθυπουργού Φαήλο Κρανιδιώτη, Τάκη Μπαλτάκο, Χρύσανθο Λαζαρίδη και Γιώργο Μουρούτη.

“Ο δεύτερος λόγος είναι καθαρά πολιτική σκοπιμότητα: μια αντιπαράθεση, έντονη, με όρους δημοκρατικής σταθερότητας, για τα προβλήματα του 2013 και τις μελλοντικές προοπτικές της χώρας, δε βολεύει τον κ. Σαμαρά. Το «γήπεδο» αυτό είναι ευνοϊκό για τον ΣΥΡΙΖΑ, τις δυνάμεις της Αριστεράς και της Δημοκρατίας, αλλά όχι για τις μνημονιακές δυνάμεις. Γι’αυτό, ο κ.Σαμαράς επιλέγει την επιστροφή στο εμφυλιακό κλίμα και επενδύει στο διχασμό”, συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ο τρίτος παράγοντας είναι ότι η πολιτική του συναντά σθεναρές αντιστάσεις και μέσα στο κόμμα του, και αυτό του προκαλεί ανασφάλεια. “Ακούγονται σενάρια μέσα στους κόλπους της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και της διαπλοκής για αλλαγή πρωθυπουργού από την παρούσα Βουλή, κι αυτό είναι κάτι που τον φοβίζει”, υποστήριξε.

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ακόμα πως “επιχειρείται αυτή τη στιγμή να στοχοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί “σκάει” στα χέρια του πρωθυπουργού η υπόθεση της οικονομίας, θρυμματίζεται το success story, δεν υπάρχει πίστωση χρόνου από την τρόικα και έτσι τινάζονται στον αέρα οι δεσμεύσεις του για έξοδο από το Μνημόνιο, έξοδο στις αγορές, νέα δάνεια χωρίς νέο Μνημόνιο και ούτω καθεξής”.