Οριακό προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση

Οριακό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σημαντική πτώση της Χρυσής Αυγής, δείχνει δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Αναλυτικότερα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 22,7% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,1% (έναντι 9,4% μόλις πριν από πέντε μήνες), το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,2%, το ΚΚΕ με 4,9% και η Δημοκρατική Αριστερά με 4,6%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 15,2%.

Στο ερώτημα “με ποιου πολιτικού αρχηγού τις απόψεις συμφωνείτε περισσότερο;”, μικρό προβάδισμα έχει ο Αντώνης Σαμαράς έναντι του Αλέξη Τσίπρα (24,9% έναντι 22,5%), όμως μεγαλύτερο ποσοστό και από τους δύο συγκεντρώνει ο... Κανένας (25%).

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες δείχνουν στην πλειοψηφία τους αρνητικοί στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς το 62,1% των πολιτών ζητά πολιτική σταθερότητα, έναντι ενός 34,3% που ζητά ανατροπή της κυβέρνησης. Μάλιστα, το ποσοστό όσων δε θέλουν εκλογές είναι σημαντικό και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας το 40%, ενώ είναι μικρότερο ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής (30%).

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 55,3% των πολιτών έχει αρνητική άποψη για τη δικομματική κυβέρνηση, έναντι 22,1% που έχει υετική άποψη, όμως τη δυσαρέσκεια αυτή δε φαίνεται να την καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 32,3% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι αν στις τελευταίες εκλογές είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν τα ίδια, το 39,1% θεωρεί ότι θα ήταν χειρότερα, ενώ μόνο ένα 20,1% θεωρεί πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.