Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τις αξιώσεις της τροικα

Δριμεία επίθεση στην τρόικα και τις αξιώσεις που έχει προβάλει στις διαπραγματεύσεις πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης αμέσως μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

"Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται. Η τρόικα δυστυχώς προβάλλει αξιώσεις οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με όλα εκείνα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα σε σχέση με τα 11,5 δις ευρώ. Βεβαίως πρέπει να υπάρξουν διαρθρωτικές αλλαγές. Αλλά δεν είναι διαρθρωτική αλλαγή το να αξιώνει η τρόικα να ισοπεδωθούν τα εργασιακά δικαιώματα. Δεν είναι διαρθρωτική αλλαγή να θέλει το διαμελισμό των εργασιακών δικαιωμάτων και όσων έχουν απομείνει" τόνισε ο κ. Κουβέλης και συμπλήρωσε: “Η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή τα μέτρα που αξιώνει η τρόικα σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα”. Σημείωσε μάλιστα ότι “οι αξιώσεις της τρόικα ισοδυναμούν με τροφοδότηση της ύφεσης και της καλπάζουσας ανεργίας. Οι αξιώσεις υπερβαίνουν τις αντοχές της κοινωνίας”.

Ο κ. Κουβέλης διευκρίνισε ότι "η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι όλο το πακέτο των μέτρων δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα. Πρέπει να ενταχθεί σε ένα γενικότερο πλαίσιο, το οποίο έχει σχέση και με την ανάγκη ύπαρξης της χρονικής επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής. Και αναμφισβήτητα με τη δυνατότητα της χώρας να αποσύρει μέτρα, στο βαθμό που θα υπάρχουν έσοδα του ελληνικού Δημοσίου. Και βεβαίως είναι σε εκκρεμότητα και αποτελεί κι αυτό στοιχείο του γενικότερου περιγράμματος, μέσα στο οποίο εντάσσονται αναμφισβήτητα τα μέτρα για την εκταμίευση των 31, 5 δις. Ευρώ. Είναι εκείνα που έχουν σχέση με την ανάγκη εκκίνησης της αναπτυξιακής διαδικασίας. Με αυτές τις θέσεις προσήλθα σήμερα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, διεκδικώντας, ταυτόχρονα, εκείνο που αφορά στη δική μας δυνατότητα να κατανείμουμε τα μέτρα, όχι με οριζόντιο τρόπο, αλλά με έναν τρόπο που θα λαμβάνει υπόψη τις αναγκαίες κλίμακες. Η κατανομή αυτή είναι εσωτερική υπόθεση της Ελλάδος".

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...