Χρυσόγονος: Να απαντήσει τώρα η κυβέρνηση για τα 500 εκατομμύρια

Να δωθούν περαιτέρω εξήγήσεις από την κυβέρνηση και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας σχετικά με το γιατί είναι κατεπείγουσα αυτή η δαπάνη ανακατασκευής των πολεμικών αεροπλάνων ύψους 500 εκατ. δολαρίων, ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Όπως ανέφερε "πρέπει να γίνει συζήτηση στη Βουλή, τόνισε, ώστε να εξηγήσουν αναλυτικά πού είναι το κατεπείγον του θέματος, γιατί, όπως ανέφερε, εγείρονται πολλά ερωτήματα ως προς το γιατί πρέπει αυτή η κίνηση να θεωρείται πρώτη προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή". 

"Εδώ υπάρχει ένα ερωτηματικό, εκτός αν υποτεθεί ότι το οπλικό αυτό σύστημα είναι απόλυτα και άμεσα αναγκαίο για τις ένοπλες δυνάμεις. Δεν είμαι ειδικός στα εξοπλιστικά, αλλά σίγουρα δημιουργεί ερωτηματικά το κατά πόσο είναι απαραίτητο να γίνει ακριβώς τώρα αυτή η δαπάνη", σημείωσε ο κύριος Χρυσόγονος μιλώντας στον Βήμα Fm.

Μεταξύ άλλων τόνιζε πως την πολιτική ευθύνη έχει ο υπουργός Αμυνας, ειδικά τη στιγμή που είναι και κυβερνητικός εταίρος. "Την πολιτική ευθύνη την έχει ο υπουργός Άμυνας" ήταν η ακριβής διατύπωσή του. 

"Θέλω να ελπίζω ότι είναι επωφελής αυτή η συμφωνία", πρόσθεσε, αλλά "αυτό είναι κάτι που πρέπει να πουν οι ειδικοί".