Βαρβιτσιώτης: Ναι στη συνεννόηση, όχι στο “σκίζω τα μνημόνια”

“Ναι” στην εθνική συνεννόηση στη βάση εθνικού αρραγούς μετώπου για το χρέος, αλλά όχι στη βάση τού “σκίζω τα μνημόνια”, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

“Εμείς πήραμε τις αποφάσεις μας, τις οποίες στήριξε ο ελληνικός λαός και τώρα, στο κατώφλι της διαπραγμάτευσης, έρχονται όλοι όσοι δεν μπήκαν στο καράβι ποτέ, να ζητάνε εθνική συνεννόηση”, σχολίασε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να εκβιάσει εθνικές εκλογές εν όψει της προεδρικής εκλογής, καθώς φοβάται ότι έως το 2016 τα μνημόνια θα είναι μακρινό παρελθόν και τότε θα ξαναγυρίσει στις παραδοσιακές του ρίζες με τους “μπαχαλάκηδες”.

“Έχουμε διανύσει μεγάλη πορεία και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπει δημοσκοπικό προβάδισμα, αισθάνεται ότι έχει μια σφαίρα στο πιστόλι και θέλει να εκβιάσει εκλογές εδώ και τώρα, εν όψει της προεδρικής εκλογής. Το κάνει αυτό γιατί ξέρει ότι αν ξεφύγει από τον Φεβρουάριο και πάμε τέλος της θητείας της κυβέρνησης το 2016, τότε το μνημόνιο θα έχει γίνει τόσο μεγάλο παρελθόν που δεν θα το θυμούνται οι πολίτες και δεν θα τους εξεγείρει. Μέχρι τότε, η μεγάλη γάγγραινα της ανεργίας θα έχει αρχίσει να μειώνεται και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγυρίσει στις παραδοσιακές του ρίζες, μακριά από μοναστήρια και καθολικές πλατείες, αλλά στα περιθωριακά στέκια των "μπαχαλάκηδων" και με όλους αυτούς που συναναστρέφεται τόσα χρόνια”, τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.