Πυρήνες της Φωτιάς: Τα πλοκάμια σε Γερμανία – Ιταλία

Πυρήνες της Φωτιάς. Μία οργάνωση με διεθνείς προεκτάσεις;

Γιατί όχι;

Αυτό τουλάχιστον εκτιμούν οι Αρχές, στρέφοντας το βλέμμα στα ασύλληπτα μέλη της Συνωμοσίας. Εκτιμούν μάλιστα ότι μέλη τους, αλλά και ομοϊδεάτες έχουν αναλάβει τη διεθνοποίηση της οργάνωσης. Δράση με μυθιστορηματικές πινελιές, μίας οργάνωσης, η οποία φαίνεται ότι συνεχίζει να κινείται και να επεκτείνεται παρά τις συλλήψεις αρκετών μελών της κατά καιρούς.

Παρά το γεγονός ότι η Αντιτρομοκρατική έχει αποδεκατίσει τους Πυρήνες με τις διάφορες συλλήψεις, οι Πυρήνες έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους την περασμένη εβδομάδα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου διπλωματικού αξιωματούχου της ελληνικής αποστολής στο Βερολίνο. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που καταγράφεται στο ενεργητικό της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, χτύπημα εκτός ελληνικών συνόρων. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Έθνος, οι γερμανικές και ελληνικές αρχές συνεργάζονται στενά για να αντιμετωπίσουν το νέο φαινόμενο και να σταματήσουν την "εξαγωγή της τρομοκρατίας".

Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας συλλέγουν διαρκώς δεδομένα ώστε να δώσουν σαφέστερη ερμηνεία και να βρουν περαιτέρω στοιχεία για τους δράστες της επίθεσης.

Κοινή δράση

Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι η Αστυνομία εξετάζει το αν οι δράστες ανήκουν στο ελληνικό περιβάλλον τρομοκρατών ή ανήκουν επιχειρησιακά σε άλλες οργανώσεις που βρίσκονται υπό τη σκέπη της Άτυπης Αναρχικής Ομάδας/ Διεθνούς Επαναστατικού Μετώπου FAI/IRF.

Οι Πυρήνες έχουν υπογράψει μαζί με τη FAI/IRF αρκετές ενέργειες και οι Αρχές καλούνται αυτή τη στιγμή να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί δεν έπραξαν κάτι ανάλογο και στο Βερολίνο. Στο μικροσκόπιο βρίσκεται πάντως ένα στοιχείο που έχει να κάνει με αναφορές προκηρύξεων στις ελληνικές φυλακές. Κυρίαρχη είναι μεταξύ άλλων η εντύπωση ότι κάποια πρόσωπα των Πηρύνων φιλοξενούνται κάτω από την ομπρέλα του FAI/IRF σε χώρες της Ευρώπης με δεδομένες τις καλές σχέσεις που διατηρούν μεταξύ τους.

Την πρόσφατη επίθεση στο Βερολίνο, κατά του προξένουν Άρη Ραδιόπουλου την υπέγραψε η Φράξια Μηδενιστών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Η προκήρυξη είναι γεμάτη από αναφορές στα Σώματα Ασφαλείας και κυρίως στις φυλακές: "Αφού κατάφεραν τα Σκυλιά του συστήματος να κάμψουν την αντίσταση στο δρόμο, τώρα έχουν αφιερώσει τις προσπάθειές τους στην κάμψη της εναπομείνασας αντίστασης στις φυλακές, μέσω της απομόνωσης των κρατουμένων".

Σημειωτέον, ότι εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών του Βερολίνου, στο τμήμα ποινικών πράξεων με πολιτικό κίνητρο, δίνει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα στην προκήρυξη των Πυρήνων. Κι αυτό γιατί στην ίδια προκήρυξη αναφέρεται ότι "η κατασκευή των φυλακών τύπου Γ είναι ακόμα ένα βήμα για την ολική καταστροφή εκείνων που βαρέθηκαν να τους εκμεταλλεύονται. Δεν θέλουμε να παρατηρούμε αυτή την εξέλιξη άπρακτοι όπως άλλοι που έχουν πάψει να αγωνίζονται. Γι' αυτό αποφασίσαμε να επισκεφτούμε ένα από τα "σκυλάκια του καναπέ τους" στο ήσυχο Βίλμερσντορφ".