Οι Πυρήνες της Φωτιάς ανέλαβαν ευθύνη για την επίθεση στο Βερολίνο

Η τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του Έλληνα πρόξενου στο Βερολίνο.

Η προκήρυξη ανέβηκε στο διαδίκτυο στα γερμανικά.

Η επίθεση ήταν η τρίτη σχετική επίθεση από το 2012.

Η οργάνωση που υπογράφει ως "Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών" ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του κ. Άρη Ραδιόπουλου στις 2 τα ξημερώματα. Ο κ. Ραδιόπουλος δήλωσε στη Deutsche Welle ότι το αυτοκίνητο του, αλλά και ένα δεύτερο που ήταν παρκαρισμένο μπροστά από την κατοικία του στην περιοχή Βίλμερσντορφ καταστράφηκαν ολοσχερώς.

"Δεν θέλουμε τίποτα λιγότερο από την καταστροφή του τέρατος που διατηρεί το σύστημα στη ζωή" είναι ο τίτλος της προκήρυξης. Μέσα στο κείμενο αναφέρεται ότι "στην κρίση οι εξουσιάζοντες δημοκράτες αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο". Αφού κατάφεραν τα "σκυλιά του συστήματος", όπως αποκαλείται η αστυνομία, "να σπάσουν την αντίσταση στους δρόμους, επικεντρώνονται τώρα στην αντίσταση που υπάρχει ακόμη στις φυλακές, με την δημιουργία καινούργιων φυλακών ασφάλειας και την πλήρη απομόνωση των κρατουμένων", εκείνων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του 2008.

Όπως υποστηρίζεται, στην καταστολή του "αντιστασιακού πνεύματος" των κρατουμένων συμμετέχει πλήθος ειδικών σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας που έχουν έρθει από το εξωτερικό. "Δεν θέλουμε να παρατηρούμε αυτή την εξέλιξη άπρακτοι όπως πολλοί άλλοι που έχουν πάψει να αγωνίζονται. Γι αυτό αποφασίσαμε να επισκεφτούμε ένα από τα "σκυλάκια του καναπέ τους" στο ήσυχο Βίλμερσντορφ".

Τέλος, η "Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών" εκφράζει την αλληλεγγύη της με τους φυλακισμένους που βρίσκονται σε απεργία πείνας στις ελληνικές φυλακές και θυμίζει την περίπτωση του Ιλία Καρέλι, ο οποίος, όπως αναφέρεται, "δολοφονήθηκε από δολοφόνους που ονομάζονται φύλακες φυλακών".