Ανασχηματισμός: Τα κατεβασμένα στυλό φέρνουν άμεσες αποφάσεις

Θέμα λίγων 24ωρων φαίνεται πως είναι η ολοκλήρωση του ανασχηματισμού και οι αλλαγές προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα.
Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η νέα σύνθεση θα ανακοινωθεί την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη, δεδομένου ότι απομένει μόλις ένα κενό διάστημα λίγων ωρών, προκειμένου να μην μεταφερθεί ο ανασχηματισμός για την επόμενη εβδομάδα.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρέφει από το ταξίδι του σε Βιέννη και Βαρσοβία, ενώ την Πέμπτη το μεσημέρι ο Κάρολος Παπούλιας αναχωρεί για τη Γαλλία, από όπου θα επιστρέψει το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ο ανασχηματισμός να ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο, η έντονη φημολογία, που έχει "παραλύσει" το υπουργικό συμβούλιο, φέρνει επίσπευση της διαδικασίας.

Κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά στο news.gr ότι "η απραξία των υπουργών λόγω ανασχηματισμού έχει πιάσει κόκκινο".

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και της Χαριλάου Τρικούπη τηρούν σιγή ιχθύος ακόμα και λίγες μόλις ώρες πριν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, αναφορικά με τα νέα πρόσωπα που θα πάρουν θέση στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ γρίφος παραμένει ο αντικαταστάτης του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.