Reuters: Ανασχηματισμός ακόμα και εντός της εβδομάδας

Ακόμα και εντός της εβδομάδας είναι πιθανό να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Τέσσερις κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι ο πρωθυπουργός συζητά για το αν θα διατηρήσει το Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, με έναν από αυτούς να υποστηρίζει πως είναι ειλημμένη η απόφαση της απομάκρυνσής του, ενώ τους άλλους να ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία οριστική απόφαση.

Δύο άλλοι αξιωματούχοι υποστήριξαν πως ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας επιθυμεί να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη διπλή επιτυχία του πρωτογενούς πλεονάσματος και της εξόδου στις αγορές, αν και θεωρείται την ίδια στιγμή ο πλέον κατάλληλος για να ηγηθεί των συζητήσεων για την ελάφρυνση του χρέους αργότερα φέτος.

Σύμφωνα με δύο από τους αξιωματούχους, αν όντως ο Γιάννης Στουρνάρας φύγει από το υπουργείο Οικονομικών, αναμένεται να αναλάβει τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς η θητεία του Γιώργου Προβόπουλου λήγει στις 21 Ιουνίου.