Μπαλτάκος: Έχουν και άλλες συνομιλίες – Δε θυμάμαι τι είπα…

Απαντήσεις για το βίντεο με τον Ηλία Κασιδιάρη, έδωσε στον REALfm ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Παναγιώτης Μπαλτάκος.

Ο κ. Μπαλτάκος είπε πως ότι έκανε το έκανε για το καλό της παράταξης και της χώρας, ενώ απέφυγε να μιλήσει για το αν ήξερε τις κινήσεις του ο Αντώνης Σαμαράς.

"Τον Πρωθυπουργό δεν τον πιάνουμε στο στόμα μας, δεν τον σχολιάζω" είπε ο κ. Μπαλτάκος σε σειρά ερωτήσεων.

Στο ερώτημα αν "εν αγνοία του Πρωθυπουργού διαδραματίσατε ρόλο για το καλό της παράταξης;" τόνισε: "Ο Πρωθυπουργός ήξερε ότι πρέπει να απεγκλωβίσουμε τον κόσμο από την Χρυσή Αυγή, το τι έκανα εγώ γι αυτό τον λόγο δεν το ήξερε".

"Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και δεν θα τα πω. Εγώ προσπαθούσα να επιστρέψω ψηφοφόρους στην Ν.Δ. από την Χρυσή Αυγή", σημείωσε.

"Αποφάσισα να διαδραματίσω συγκεκριμένο ρόλο για το καλό της παράταξης και της Ελλάδας, δεν μπορούσαμε να αφήσουμε 500.000 Έλληνες εγκλωβισμένους στη Χ.Α. 'Ελεγα αυτά που ήθελαν να ακούσουν για να αποκτήσω την εμπιστοσύνη τους" σημείωσε και είπε : "Η Ν.Δ. είναι παράταξη ευθύνης... είναι κεντροδεξιά παράταξη και κοντεύει να χάσει την δεξιά της πτέρυγα".

"Έπρεπε να ξέρω, έπρεπε να γνωρίζω" τόνισε για τη συνομιλία και σημείωσε ότι υπάρχουν και άλλες συνομιλίες πριν και μετά! "Υπάρχουν συνομιλίες και άλλες. Πριν από αυτήν και μετά. Δεν ξέρω αν τις έχουν και αν θα τις βγάλουν", είπε.

Στο ερώτημα αν είπε και άλλα για τον Αντώνη Σαμαρά απάντησε: "Δεν θυμάμαι..."

Για τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε με χρυσαυγίτες βουλευτές τόνισε ότι τους καλούσε και ο ίδιος στο γραφείο του, αλλά δεν θυμάται πότε και με ποιες αφορμές.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν έχει μιλήσει καθόλου με τον Αντώνη Σαμαρά από χθες και τόνισε ότι δεν αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση αλλά παραιτήθηκε μόνος του. "Πήρα τηλέφωνο το Σταμάτη και το Μπούρα και τους είπα έρχομαι να παραιτηθώ".

Αναφερόμενος στις σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό υποστήριξε ότι "για μένα ο Πρωθυπουργός είναι «ο Αντώνης». Η σχέση μας έχει σφυρηλατηθεί αδιατάρακτα. Είμαστε και οι δύο δαυλοί διαταγμένοι στο καλό της πατρίδας".