Στο αυτόφωρο η γυναίκα και ο αδελφός του Γεράσιμου Γιακουμάτου

Ενώπιον του αυτοφώρου δικαστηρίου οδηγούνται σήμερα, Τρίτη, η σύζυγος και ο αδελφός του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, καθώς και η διαχειρίστρια και ο λογιστής του οίκου ευγηρίας στο Νέο Ψυχικό, στον οποίο η σύζυγος του βουλευτή εμφανίζεται ως πρόεδρος και ο αδελφός του ως διευθύνων σύμβουλος.

Η σύζυγος και ο αδελφόρς του κ. Γιακουμάτου πέρασαν τη νύχτα στη ΓΑΔΑ.

Σε βάρος τους η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της ανακριβούς έκδοσης φορολογικών στοιχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις. Σημειώνεται ότι όλοι αρνούνται την κατηγορία.

Και οι τέσσερις συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, έπειτα από έλεγχο της οικονομικής αστυνομίας, όταν και διαπιστώθηκαν οι φορολογικές παραβάσεις.

Η σύζυγος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμου Γιακουμάτου, Ελένη και ο αδερφός του Δημήτρης οδηγήθηκαν λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικονομική αστυνομία, σε έλεγχο που πραγματοποίησε στον οίκο ευγηρίας Αγιος Βασίλειος, τον οποίο διατηρούν στο Ψυχικό ο κύριος και η κυρία Γιακουμάτου, διαπίστωσε παραβάσεις φοροδιαφυγής.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Δεν έχει ασκηθεί σε βάρος μου καμία δίωξη και κακώς αναφέρουν το θέμα της άρσης της ασυλίας. Όσον αφορά το θέμα της συζύγου μου, να διευκρινίσω ότι δεν είναι διευθύνουσα σύμβουλος, όπως αναφέρεται, αλλά πρόεδρος της εταιρείας και γι αυτό το λόγο δεν έχει καμία οικονομική ευθύνη. Το ίδιο ισχύει και για τον αδερφό μου, κακώς διώκονται».

Ο δικηγόρος τους, Δημήτρης Αβαρκιώτης, κατά την προσέλευσή τους την Δευτέρα στον Εισαγγελέα είπε στους δημοσιογράφους ότι οι εντολείς του «αρνούνται τις κατηγορίες τις οποίες δεν γνωρίζουν ακόμη και δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα. Διαφωνούν με αυτό το σόου».