Χρυσόγελος: Δεν μπαίνουμε σε διαδικασία συζήτησης με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Την αισιοδοξία του ότι ο εκλογικός σχηματισμός “Πράσινοi-Δημοκρατική Αριστερά” θα εισέλθει στο κοινοβούλιο εξέφρασε σήμερα από την Πάτρα ο συνεπικεφαλής του συνδυασμού Νίκος Χρυσόγελος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πόλη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, “είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ακόμα αναποφάσιστοι”, και πρόσθεσε: “Είναι άνθρωποι κριτικά σκεπτόμενοι και προβληματισμένοι, που αναζητούν ρεαλιστικές προτάσεις με προοδευτική αριστερή σκέψη”.

Όσον αφορά στον εκλογικό σχηματισμό “Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά”, ο Νίκος Χρυσόγελος είπε ότι “εμείς καταθέσαμε αναλυτικές θέσεις και προτάσεις, έχουμε ανανεώσει τους συνδυασμούς μας με την συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων και απαντούμε στα μηνύματα του θυμού και του φόβου με σύνεση, ρεαλισμό και όραμα”.

Όπως ανέφερε στην συνέχεια, “θέλουμε να μπούμε στο κοινοβούλιο για να μπορέσουμε να θέσουμε τις προτάσεις μας στο πολιτικό σύστημα και να δουλέψουμε, ώστε να υπάρξουν λύσεις”.

Σχετικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το πρώτο κόμμα ο Νίκος Χρυσόγελος σημείωσε: “Θα συζητήσουμε σε προγραμματική βάση με το πρώτο κόμμα, που φαίνεται ότι θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται να μπούμε σε διαδικασία συζήτησης με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ακόμη και αν κέρδιζαν τις εκλογές. Εμείς θα είμαστε σκληροί και αυστηροί στην προγραμματική συμφωνία με το πρώτο κόμμα, όπως συμβαίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όταν προκύπτει ανάγκη συμμαχίας για το σχηματισμό κυβέρνησης. Κανείς δεν δίνει λευκές επιταγές σε κανένα κόμμα”.

Αναφερόμενος στην πολιτική που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως θα έπρεπε να έχει αλλάξει, επειδή όπως είπε, ήταν σε αναντιστοιχία με την κοινωνία.