Χρυσόγελος: Ναι σε συνεργασία Πρασίνων-ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ μπουν στη Βουλή, τάσσεται ο συνεπικεφαλής του συνδυασμού Νίκος Χρυσόγελος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Χρυσόγελος καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν τον εκλογικό σχηματισμό ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΑΡ για να ξεπεραστεί το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι στη Βουλή θα επιδιώξει να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού σχεδίου σε προοδευτική κατεύθυνση, χωρίς λιτότητα, αλλά με μεγάλες μεταρρυθμιστικές και περιβαλλοντικές τομές.

“Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θα συμβάλουμε και στη διαπραγμάτευση για τη μείωση του χρέους, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά εργαλεία. Είναι αποτυχημένη στρατηγική να θέσει κάποιος ως προτεραιότητα, σήμερα, με δεδομένους του συσχετισμούς, τη διαγραφή του 60% χρέους από τους εταίρους. Κανένα Κοινοβούλιο των εταίρων μας δεν θα ψήφιζε για μια τέτοια διαγραφή. Άλλο διαγραφή και άλλο ρυθμίσεις που είναι δίκαιες και εφικτές για σημαντική μείωση του χρέους”, τονίζει.

Προειδοποιεί εξάλλου προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ενδεχόμενες δεύτερες εκλογές θα είναι μεγάλη δοκιμασία για τη χώρα, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως “δεν πρέπει οι πολίτες να εκβιάζονται συνεχώς για να ψηφίσουν ένα κόμμα με το ζόρι”.

Διαβεβαιώνει τέλος ότι η συνεργασία ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΑΡ δεν τελειώνει το βράδυ των εκλογών, αλλά έχει προοπτικές. “Δεν είναι μια προεκλογική μόνο συνεργασία, δημιουργεί καθημερινά τους όρους για μετασχηματισμό και των δύο πολιτικών ρευμάτων και τη δημιουργία μιας νέας ποιοτικής, κοινής συγκρότησης, που θα έχει σαφή και διακριτή πολιτική ταυτότητα, δεν θα ετεροπροσδιορίζεται, δεν θα χάνεται πότε από εδώ και πότε από εκεί. Θα αποδεικνύει ότι είναι μια κοινή οντότητα ΠΡΑΣΙΝΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ”, σημειώνει.