Μαρίν Λε Πεν: Ναι, ελπίζουμε σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

“Ελπίζουμε σε μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ”, δηλώνει η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λε Πεν, στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, μια δήλωση που ήδη έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις.

“Υπάρχει ένα χάσμα στην Ευρώπη, που θα γεφυρωθεί με τους λαούς να ξεσηκώνονται ενάντια στον ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνεργών της, των χρηματοπιστωτικών αγορών”, αναφέρει η Λε Πεν, εξηγώντας πως δεν υπάρχει κάποια αντίφαση στο ότι η ηγέτιδα ενός ακροδεξιού κόμματος εμφανίζεται να υποστηρίζει ένα αριστερό κόμμα. “Δε συμφωνούμε με ολόκληρο το πρόγραμμά τους, και ιδίως με το σχέδιό τους για το μεταναστευτικό. Ωστόσο, θα καλωσορίσουμε τη νίκη του”, τονίζει.

Κατά τη γνώμη της Λε Πεν, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει το “στρατόπεδο” των ευρωσκεπτικιστών, ενώ η Le Monde επισημαίνει πως υποστηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου κρατά αποστάσεις από τη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, η Λε Πεν σημειώνει πως σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, όπου δεν υπάρχει αντίστοιχο κόμμα με το Εθνικό Μέτωπο, “τη θέση μας παίρνει η άκρα Αριστερά”.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Μαρίν Λε Πεν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, έκανε λόγο μέσω Twitter για “αηδιαστική” δήθεν συμπάθεια προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

“Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αποτελεί ανάχωμα στην ακροδεξιά που εκπροσωπεί η Λεπέν, αλλά και μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της. Υποδείξεις από το κόμμα του κ.Μπαλτάκου και του κ.Βορίδη δεν δεχόμαστε. Πολύ περισσότερο, όταν οι ακραίες πολιτικές λιτότητας διαμορφώνουν το έδαφος ανάπτυξης της ακροδεξιάς”.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία, στην οποία υπογραμμίζει:

“Ο κ. Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη στο πρόσωπο της κας ΛΕΠΕΝ.

Η ακροδεξιά σύμμαχός του, με δήλωση της στη Λε Μοντ λέει ότι “επιθυμούμε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στην ουσία αυτό θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών”!

Στην Ευρώπη οι πάντες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι ακραίες συνιστώσες του θα οδηγήσουν την πατρίδα μας στην απομόνωση. Μόνον ο ίδιος επιχειρεί να το κρύψει.

Ο κ. Τσίπρας είναι το ατύχημα που ΔΕΝ θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα!”.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, σχολιάζοντας: “Κι εμείς ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί τη στήριξη αυτού του ακροδεξιού κόμματος. Αποφεύγοντας έτσι, την κατάταξή του στα κόμματα που αποτελούν απειλή για την Ευρωπαϊκή Οικογένεια και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα των πολιτών”.