Νέα δημοσκόπηση: Ανοίγει η “ψαλίδα” μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Στην προτελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, εν όψει των επικείμενων εκλογών, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 33,5% (από 31,5% στην προηγούμενη μέτρηση), ενώ η ΝΔ παραμένει σταθερή στο 27% (διαφορά 6,5 ποσοστιαίων μονάδων).

Ακολουθούν το Ποτάμι με 7,5% (από 6,5%) και το ΚΚΕ με τη Χρυσή Αυγή στο 5,5% (από 6%). Στο 4,5% η πρόθεση ψήφου για το ΠΑΣΟΚ (από 3% στην προηγούμενη μέτρηση) και σταθερά στο 3% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις μεταξύ των κομμάτων, το μεγαλύτερο ποσοστό συσπείρωσης παρουσιάζουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (82%), και ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία (70%) και η Χρυσή Αυγή (69%). Αντίθετα, μόλις 29% είναι το ποσοστό συσπείρωσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που χάνουν το 23% των ψηφοφόρων τους προς το ΣΥΡΙΖΑ και το 20% προς τη ΝΔ, και 33% το αντίστοιχο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, που χάνει το 23% των ψηφοφόρων του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, το 11% προς το Ποτάμι και το 10% προς το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Το ποσοστό συσπείρωσης του ΚΚΕ είναι στο 60%, ενώ ένα 28% οδεύει προς τον ΣΥΡΙΖΑ.