Τσίπρας: Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι οδοστρωτήρας

Άνοιγμα στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, αλλά και σε εκείνους που δε σκοπεύουν να ψηφίσουν, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στην πλατεία Ομονοίας, καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν “δημοκρατία, αξιοπρέπεια, αλλαγή”.

Απευθυνόμενος ειδικά στους νέους, σημείωσε: “Σας ζητώ να δώσετε την Κυριακή μια ώρα από τη ζωή σας.  Μια ώρα μόνο. Να πάτε στις κάλπες, για ν’ αλλάξουμε μαζί την Ελλάδα. Γνωρίζω, καλύτερα από τον καθένα, την απογοήτευσή σας από την πολιτική. Αλλά αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία που έχουμε για το αύριο”.

Κατόπιν, απευθύνθηκε και στους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες, τονίζοντας: “Ζητώ, επίσης, από τους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες αυτού του τόπου. Τους πατεράδες και τις μητέρες μας. Τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Να μας δώσουν μια ευκαιρία. Να πιστέψουν στη νέα γενιά. Να μας εμπιστευτούν”.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για συγκυβέρνηση των μνημονίων που “υποκλίνεται στους πλούσιους, αλλά γονατίζει τους φτωχούς”, ενώ “κλείνει τα μάτια στην ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή της”, και παράλληλα “εξαντλεί την ελεγκτική αυστηρότητά της στην πλειοψηφία των μισθωτών, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των συνταξιούχων, που δεν αντέχουν να πληρώνουν άλλο τους υπέρογκους φόρους”.

“Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι κράτος εκβιαστής, είναι οδοστρωτήρας, είναι ολετήρας. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Είναι ζήτημα επιβίωσης να τους σταματήσουμε και θα τους σταματήσουμε”, υπογράμμισε.

“Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει ανεργία 60% για τους νέους. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχουν τόσο χαμηλοί μισθοί. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει τέτοια ανθρωπιστική κρίση. Η δική μας αποστολή είναι να ξαναβάλουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Η δική μας αποστολή είναι να ξανακάνουμε την Ελλάδα ισότιμη ευρωπαϊκή χώρα”, τόνισε.

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει ανακύψει με τη Χρυσή Αυγή, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει “ανοιχτή γραμμή με τους νεοναζί” και έκανε λόγο για “θράσος” όσων εγκαλούν την Αριστερά για “φλερτ” με τη Χρυσή Αυγή.

“Η αριστερά όμως είχε και έχει μέτωπο ιδεολογικό και πολιτικό στο φασισμό, στο ρατσισμό και στη μισαλλοδοξία. Και είναι εδω για να ενώσει το λαό. Δε θα αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να αλωνίζει στις φτωχογειτονιές. Θα τσακίσουμε το φασισμό, ξανακερδίζοντας τους φτωχούς και απελπισμένους ανθρώπους στο δημοκρατικό δρόμο. Δε θα χαρίσουμε την εργατική τάξη στους ναζί. Ούτε θα αφήσουμε το λαό μας να πιστεύει ότι ο φασισμός είναι κόντρα στο σύστημα. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, για αυτό και συναγελάζεται, συνδιαλέγεται και συναντιέται κρυφά στο μέγαρο Μαξίμου, με το σύστημα του κ. Σαμαρά”, σχολίασε.

Παρουσιάζοντας το τι θα γίνει από τη Δευτέρα αν η κυβέρνηση Σαμαρά παραμείνει στην εξουσία μετά τις ευρωεκλογές, ανέφερε:

“Θα συρρικνώσουν κι άλλο τις συντάξεις στα €360 το μήνα. Θα εξαϋλώσουν τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ. Θα μειώσουν ξανά τους μισθούς. Θα απελευθερώσουν τις ομαδικές απολύσεις σε όλους τους εργασιακούς κλάδους. Θα προχωρήσουν σε επιπλέον απολύσεις στο Δημόσιο, 15.000 μέχρι το τέλος του 2014”.

“Ό,τι κι αν ψηφίζατε μέχρι σήμερα, την Κυριακή ψηφίστε δημοκρατία, αξιοπρέπεια, αλλαγή. Ρίξτε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ”, επεσήμανε ο Αλέκης Τσίπρας. “Στείλτε μήνυμα ελπίδας και αλλαγής στην Ευρώπη. Όσο πιο μεγάλη, πιο καθαρή, πιο σαρωτική είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο βέβαιο θα είναι το τέλος των μνημονίων. Το τέλος της υποταγής. Το τέλος της αναξιοπρέπειας”.