Οι “παραπλανημένοι” της Χρυσής Αυγής φέρνουν νέα κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Νέα κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα περί “παραπλανημένων” ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, που από τη Νέα Δημοκρατία ερμηνεύονται ως “άνοιγμα” του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το κόμμα του “δίνει έναν έντιμο, καθαρό ιδεολογικό αγώνα απέναντι στον φασισμό”, ωστόσο σημείωσε ότι είναι επικίνδυνο να θεωρήσουμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έκαναν μια επιλογή οργής, είναι φασίστες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε το διαχρονικό, διαρκές ιδεολογικό μέτωπο στον φασισμό, ενώ σημείωσε ότι δεν πρέπει να γίνει και μια μετωπική σύγκρουση με τους παραπλανημένους ψηφοφόρους.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, που σχολίασε για τις τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα: “Σήμερα απάντησε ο κ. Τσίπρας και επισήμως στην πρόσκληση του συνεργάτη του κ. Κασιδιάρη. Και έσονται οι δυο εις σάρκαν μίαν.

Αντίδραση είχαμε και από την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, η οποία δήλωσε:

“Ο κ. Τσίπρας με τη σημερινή του συνέντευξη, απέδειξε ότι είναι ένας αδίστακτος αριβίστας που δεν διστάζει να πάει ακόμα και με το διάβολο για να πετύχει τους στόχους του. Είναι ένας άνθρωπος επικίνδυνος για τη Δημοκρατία και την ομαλή πορεία του Τόπου! Και όπως λέει και ο στίχος: “Αγκαλιά το φίδι με τη σμέρνα”...”.