Δούρου-Σακελλαρίδης ζητούν debate από Σγουρό-Καμίνη

Το “χαρτί” των debate ρίχνουν στο τραπέζι εν όψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ σε δήμο Αθηναίων και περιφέρεια Αττικής, Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Ρένα Δούρου, ζητώντας δημόσιες “μονομαχίες” με τους αντιπάλους τους, Γιώργο Καμίνη και Γιάννη Σγουρό αντίστοιχα.

Με ανακοίνωσή του, ο συνδυασμός “Δύναμη Ζωής” με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου προτείνει τη διεξαγωγή διακαναλικού debate με τους κανόνες ανάλογων συζητήσεων όπως διεξάγονταν σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, “για την ουσιαστικότερη ενημέρωση των πολιτών της Αττικής εν όψει του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών”.

Από την πλευρά του, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε ανοιχτή επιστολή του προς το Γιώργο Καμίνη ζητά έναν ανοιχτό δημόσιο διάλογο, ο οποίος, όπως αναφέρει, θα μπορούσε να πάρει τη μορφή μιας συνάντησης, για παράδειγμα στο αμφιθέατρο του “Αθήνα 9.84”, με την παρουσία πολιτών που θα θέτουν κοινά ερωτήματα πάνω σε προκαθορισμένες θεματικές ενότητες και χωρίς τους περιορισμούς του τηλεοπτικού χρόνου, η οποία θα μεταδοθεί από τον “Αθήνα 9.84” και όποιους τηλεοπτικούς σταθμούς το επιθυμούν.

Αναλυτικά, στην ανοιχτή επιστολή του, ο κ. Σακελλαρίδης τονίζει:

“Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Με δεδομένο ότι –κατά κοινή ομολογία– σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν δόθηκαν επαρκείς ευκαιρίες στους υποψηφίους και τους δημοτικούς συνδυασμούς να «διασταυρώσουν» τις προτάσεις και τα επιχειρήματα τους, θα θέλαμε σήμερα να σας καλέσουμε σε ανοιχτό δημόσιο διάλογο, ενόψει της δεύτερης Κυριακής των δημοτικών εκλογών. Ένας τέτοιος διάλογος θα μπορούσε να πάρει τη μορφή μιας συνάντησής μας, για παράδειγμα στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 9.84», με την παρουσία πολιτών που θα θέτουν κοινά ερωτήματα πάνω σε προκαθορισμένες θεματικές ενότητες και χωρίς τους περιορισμούς του τηλεοπτικού χρόνου και των «παραθύρων». Η συζήτηση θα μπορεί να μεταδοθεί από το ραδιοσταθμό του «Αθήνα 9.84»και όποια τηλεοπτικά κανάλια το επιθυμούν.

Πιστεύουμε ότι μια συνάντηση των δυο υποψηφίων δημάρχων με δημοκρατικούς και διαφανείς όρους, τους οποίους μπορούμε από κοινού να συμφωνήσουμε και να εγγυηθούμε, θα βοηθούσε αναμφίβολα τους Αθηναίους πολίτες να αποφασίσουν συνειδητά για το ποιο θέλουν να είναι το μέλλον της πόλης τα επόμενα πέντε χρόνια.

Προσμένοντας τη θετική ανταπόκρισή σας”.