Δύο δημοσκοπήσεις… θολώνουν το προεκλογικό τοπίο

Δύο εντελώς διαφορετικές εικόνες παρουσιάζουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, με τη μία να δίνει προβάδισμα εν όψει ευρωεκλογών στη Νέα Δημοκρατία με διαφορά 1,2% από το ΣΥΡΙΖΑ, και την άλλη να εμφανίζει μπροστά το ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 4 ποσοστιαίων μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρώτης έρευνας, την οποία διενήργησε η εταιρεία e-voice, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 22,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 21,2%. Ακολουθούν η Ελιά με 6,8%, η Χρυσή Αυγή με 6,4%, το ΚΚΕ με 6,1%, το Ποτάμι με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,3% και η ΔΗΜΑΡ με 1,4%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 18,2%. Άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 6,5%, ενώ άκυρο-λευκό επιλέγει ένα 2,2%.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση της e-voice για την εφημερίδα “Παρασκήνιο” του Σαββάτου 10 Μαΐου, η ΝΔ προηγείτο κατά 1,4% του ΣΥΡΙΖΑ (22,5% έναντι 21,1%), η Ελιά είχε υψηλότερο ποσοστό (7%), αλλά ήταν πίσω από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη (7,7%). Σταθερό ήταν το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στο 6,4%, το ΚΚΕ ανέβηκε κατά 0,1% από την προηγούμενη μέτρηση (6%), ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έπεσαν πιο κάτω από το 3,6% της προηγούμενης εβδομάδας.

Η δεύτερη δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία V-PRC για λογαριασμό του περιοδικού “Επίκαιρα” και δίνει στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές μεγάλο προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 28% έναντι 24% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθούν το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΚΕ με 7%, η Ελιά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3%. Το ποσοστό των άλλων κομμάτων αθροίζεται στο 12%.

Παρακαλούμε περιμένετε ...