Τσίπρας: Στο ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν ελπίδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι

“Δώστε μια και μόνη εντολή στη συγκυβέρνηση της υποτέλειας: Φύγετε!”, ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στο λαό, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. “Μια και μόνη εντολή προς τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη. Φύγετε!”, πρόσθεσε.

Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, με επικεφαλής το Μανώλη Γλέζο και παρόντες ακόμα μεταξύ άλλων τον ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, το δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου, το συνταγματολόγο Γιώργο Κατρούγκαλο και το βουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις διαφωνίες που κατεγράφησαν κατά την κατάρτισή του, με το “σίριαλ” γύρω από τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν και τις αντιπαραθέσεις για συγκεκριμένες υποψηφιότητες, τονίζοτας: “Συζητήσαμε πολύ όταν άλλοι κατάρτιζαν ψηφοδέλτια με ένα "αποφασίζουμε και διατάζουμε". Βασανιστήκαμε, δοκιμάσαμε, διορθώσαμε, κάπου διαφωνήσαμε, αλλά το αποτέλεσμα μας κάνει όλους περήφανους. Σήμερα, λοιπόν, παρουσιάζουμε ένα ψηφοδέλτιο νίκης και ανατροπής. Ποτέ άλλοτε δε καταφέραμε να συμπυκνώσουμε σε ένα ψηφοδέλτιο τόσο αποτελεσματικά, την εμπειρία και τη συλλογική σοφία, με την αγωνιστικότητα και το ριζοσπαστισμό. Τη γνώση της διανόησης με το αυθόρμητο των κινημάτων. Το νεανικό με το ώριμο”.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο ταξίδι του σε Πορτογαλία, Ισπανία και Τσεχία, ανέφερε: "Η Ελλάδα, που οι κρατούντες ήθελαν, με τα μνημόνια, να κρεμάσουν το κεφάλι της στο φανοστάτη του Βερολίνου, προς γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων, έχει γίνει χώρα-σύμβολο της αντίστασης. Όπως κάποτε... Στην Ελλάδα προσβλέπουν για να αρχίσει η αντεπίθεση των λαών. Στον ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν ελπίδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι που υποφέρουν από τις πολιτικές της κυρίας Μέρκελ και της ευρωπαϊκής ιερής συμμαχίας. Κι εμείς υποσχόμαστε να μην τους απογοητεύσουμε. Ούτε τους Έλληνες, ούτε τους Ευρωπαίους".

Κατόπιν, καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως “είναι ψεύτες όταν υπόσχονται επίδομα φιλανθρωπίας από το πλεόνασμα του πλεονάσματος γιατί με το άλλο χέρι βάζουν τόσους φραγμούς ώστε ακόμα κι αυτό ελάχιστοι να το πάρουν. Είναι ψεύτες όταν προσπαθούν να μας πείσουν ότι βγήκαμε από τις αγορές με χρέος 120% και ξαναμπήκαμε σε αυτές με χρέος 175% Είναι ψεύτες όταν προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπήκαμε στο μνημόνιο επειδή το έλλειμμα ήταν 14% και βγαίνουμε τώρα που ο έλλειμμα είναι 13,5%. Είναι ψεύτες όταν μιλάνε για ανάπτυξη στους πεινασμένους και για πρόοδο στους σακατεμένους”.

Απευθυνόμενος σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, σημείωσε: “Κάνε την οργή σου πολιτική πράξη. Μην πέφτεις στην παγίδα του καναπέ. Αυτό θέλει το σύστημα. Μην πέφτεις στην παγίδα της αποχής. Αυτό θέλει το σύστημα. Μην πέφτεις στην παγίδα ότι όλοι ίδιοι είναι. Αυτό θέλει το σύστημα. Μην πέφτεις στην παγίδα του πολιτικού life style που παίρνει την αλήθεια σου και σου την κάνει λιώμα”.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως “δεν είμαστε αλάνθαστοι”, και συνέχισε: “Ξέρω όμως κι ότι η εξουσία για την εξουσία δεν μας αφορά. Εμείς δεν αλλάζουμε απόψεις ανάλογα με τη συγκυρία, για να κερδίσουμε ψήφους. Επιμείναμε στις θέσεις μας όταν ο λαός μας έταξε στη θέση της ήσσονος αντιπολίτευσης. Δεν υποκύψαμε στις σειρήνες του δικομματισμού όταν μας έσπρωχναν να συνεργήσουμε σε πολιτικές απαράδεκτες για να κερδίσουμε θέσεις εξουσίας. Δεσμεύομαι εξ ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ ότι στον ίδιο δρόμο θα επιμείνουμε. Δεν θα σας προδώσουμε ποτέ, όπως άλλοι. Και το ψηφοδέλτιο μας αποτελεί άλλη μια εγγύηση γι' αυτό”.

Τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (με αλφαβητική σειρά):

Αναγνωστοπούλου Σία
Αρσένης Κρίτων
Αρχοντόπουλος Γιώργος
Βαρνάβας Δημήτρης
Γλέζος Μανώλης
Γολέμης Χαράλαμπος
Θεοδωρακοπούλου Νατάσα
Καλύβης Αλέκος
Κανάκης Νικήτας
Καραμεσίνη Μαρία
Κατρούγκαλος Γιώργος
Κοτσιφάκης Θέμης
Κούλογλου Στέλιος
Κούνεβα Κωνσταντίνα
Κυρίτσης Γιώργος
Λάσκος Χρήστος
Μανώλη Δήμητρα
Μάρταλης Σωτήρης
Μεστάν Οσμάν Ουμίτ
Μηλιός Γιάννης
Μπένος Αλέξης
Μπουρνούς Γιάννης
Νικολόπουλος Ηλίας
Ξυδάκης Νίκος
Παπαδημούλης Δημήτρης
Παπαδόγιαννη Σόφη
Πέρκα Πέτη
Ρηγοπούλου Πέπη
Ρομπόλης Σάββας
Σακοράφα Σοφία
Σβίγκου Ουρανία
Σπάνου Δέσποινα
Σπηλιοπούλου Μάγδα
Σωτηρίου Ελένη
Τόλιος Γιάννης
Τσουλάκου Άλκηστις
Φουντουλάκης Γιώργος
Χουντής Νίκος
Χριστακάκη Αλεξάνδρα
Χριστοδουλοπούλου Τασία
Χρυσόγονος Κώστας
Χριστόπουλος Δημήτρης