Θεοδωράκης: Υπερσυντηρητικοί αριστεροί διαμαρτύρονται για τα σποτ

Μόνο ένας ανόητος θα μπορούσε να κατηγορήσει για σεξιστικό περιεχόμενο το περιεχόμενο του προεκλογικού σποτ που κυκλοφόρησε το Ποτάμι, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μίλησε σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ξεκαθαρίζοντας πως το σποτ δεν πρόκειται να αποσυρθεί και αποδίδοντας τις αντιδράσεις σε "υπερσυντηρητικούς αριστερούς".

Επεσήμανε ότι πήρε την ιδέα για το σποτ (η κοπέλα που λέει γιατί είναι σημαντική η πρώτη φορά) από την προεκλογική καμπάνια του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και υπενθύμισε ότι και στην Αμερική το εν λόγω σποτ είχε προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις από "υπερσυντηρητικούς" κύκλους.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρατήρησε πως δεν είναι δυνατό να τον εγκαλούν για "προσβολή" των γυναικών, όταν ο ίδιος έχει δείξει σεβασμό στις γυναίκες, στις τηλεοπτικές εκπομπές που έκανε γι αυτές, κι έχει βρει θετική ανταπόκριση από την πλευρά τους.

Ερωτηθείς αν το κόμμα του θα στηρίξει κάποιους από τους μονομάχους του δευτέρου γύρου σε Αττική, Αθήνα, Πειραιά, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, απάντησε ότι το κόμμα του δεν θα μπει στη λογική των υποδείξεων, όπως κάνουν άλλα κόμματα, αλλά δεν έκρυψε τη "συγγένεια" με το Γιώργο Καμίνη στην Αθήνα και το Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, επειδή η ενασχόληση τους με τα κοινά δεν υπαγορεύθηκε από κάποια κομματικά γραφεία, παρέχοντας έμμεση στήριξη σε αυτές τις δύο υποψηφιότητες.

Σε ερώτηση για τη στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές και μετά από αυτές, αν χρειαστεί να υπάρξουν συνεργασίες, απάντησε ότι οι συζητήσεις θα γίνουν σε δημόσια θέα και θα φανεί ποιοι θέλουν λύσεις. "Η συζήτηση που λέει, παιδιά δηλώστε αν είστε αριστερό ή δεξιό δεκανίκι, δε με αφορά. Δε λιγουρεύομαι κανένα υπουργείο. Έχω χορτάσει το χειροκρότημα του κόσμου, έχω γνωρίσει τη δόξα και δεν έχω καμιά όρεξη να αποκτήσω υπουργική Μερσεντές. Άρα το μόνο που ενδιαφέρει είναι να βρούμε κάποιες λύσεις. Αλλά η χώρα δεν θα αλλάξει αν δεν μπει νέο αίμα στην πολιτική και εάν δεν υπάρξουν συμμαχίες του 51%".

Σχετικά με την άνοδο της Χρυσής Αυγής σημείωσε ότι "όλοι έχουμε τις ευθύνες μας". Εξήγησε πως κάποιοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή επειδή είναι απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα, αλλά παρατήρησε πως "δεν πολεμάς το σύστημα ψηφίζοντας μια συμμορία ή ένα χειρότερο σύστημα".