Βρούτσης: Πολιτική απάτη με τις επικουρικές συντάξεις

Βρούτσης: Πολιτική απάτη με τις επικουρικές συντάξεις

Επισημαίνει ότι αποδίδονται με 3 χρόνια καθυστέρηση και κατά 44% μειωμένες

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη μεγαλύτερη απ' ότι είχε ανακοινωθεί -όπως υποστηρίζει- μείωση σε 120.000 επικουρικές συντάξεις που εκκρεμούσαν, εξαπολύει ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Βρούτσης επισημαίνει, ότι οι πρώτες από τις 120.000 εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, εκτός του ότι αποδίδονται με καθυστέρηση 3 ετών, είναι μειωμένες κατά τουλάχιστον 44% και δηλώνει ότι «σήμερα αποκαλύπτεται η πολιτική απάτη σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων δικαιούχων επικουρικής σύνταξης».

Συγκεκριμένα ο τομεάρχης της ΝΔ αναφέρει στη δήλωσή του:

«Ύστερα από τρία ολόκληρα χρόνια αδικαιολόγητης καθυστέρησης και ολιγωρίας, αποδίδονται σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου–ΣΥΡΙΖΑ οι πρώτες από τις 120 χιλιάδες εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, μειωμένες κατά τουλάχιστον 44% σε σχέση με το 2014. Και αυτό διότι στην αρχική μείωση κατά 38%, θα πρέπει να προστεθεί και η καταχρηστική επιβάρυνση 6% που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ ως εισφορά υγείας.

Σήμερα, αποκαλύπτεται η πολιτική απάτη σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων δικαιούχων επικουρικής σύνταξης. Παρ’ ότι πέρασαν 3 χρόνια, οι πολίτες θυμούνται τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αξιοπρεπείς επικουρικές συντάξεις. Όπως θυμούνται και τις καταγγελίες προς την προηγούμενη Κυβέρνηση τη ΝΔ για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που συντελέστηκε στο επικουρικό σύστημα της χώρας μας, την Νοητή Κεφαλαιοποίηση, η οποία διασφαλίζει διαφάνεια, δικαιοσύνη και κυρίως βιωσιμότητα στο επικουρικό σύστημα για τις επόμενες γενιές των εργαζομένων.

Όλοι οι συνταξιούχοι σήμερα βιώνουν τις αχρείαστες και άδικες μειώσεις που συντελέστηκαν σε βάρος τους με αποκλειστική ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κυρίως όμως τη μεγάλη κοροϊδία και εξαπάτηση».

1
σχόλιο
  1. avatar σοφια κοκκινακη

    απο 17-6-2013 εχω καταθεσει για επικουρικη στον πρωην ΤΕΑΠΟΚΑ , ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΟΧΚΗ , 2 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ , και να απαντησει το ΙΚΑ της Νικηφορου σσημερα , θελουν αλλα 2 χρονια το λιγοτρο γα να βγει η συνταξη , μετρηστε τα χρονια , ηδη 5 χρονια και 2 ακομη το λγοτερο 7 χρονια

Παρακαλούμε περιμένετε ...